2013. május 22., szerda

Ismerkedés és az első randi - avagy hogyan NE veszíts el egy pasit 10 nap alatt


Amíg nem találjuk meg a nagy Őt, addig bizony elkerülhetetlen, hogy randizzunk. Kihangsúlyoznám a RANDEVÚ szót. Nem bulikban becsípve (vagy rosszabb esetben részegen, ami határozottan tilos, ha ismerkedni akarsz, és biztosra akarsz menni) kell odamenni egy sráchoz, aki épp tetszik, és úgy rámenni, hogy azt se tudja, melyik vészkijáraton meneküljön. Maradjunk nők, rendben?
Ez a post arról fog szólni, hogy egy nőnek hogyan kell(ene) úgy ismerkednie és randevúznia, hogy nagyobb eséllyel legyen olyan párkapcsolata, amit mindenki irigyel. 



Kattints a folytatáshoz a továbbra!




Kezdjük is az alapokkal. Mielőtt elkezdenél belevágni a nagy Ő projektbe, rakd helyre magad. Mert kegyetlenül hangzik, de amíg nincs önbizalmad, nincs saját véleményed, és elégedetlen vagy a testeddel (itt ajánlom figyelmedbe Réka fantasztikus postjait, rendkívül inspirálóak!), addig el se kezdd. Ezek lesznek azok a dolgok, amiket ki fogsz vetíteni a kapcsolatodra - márpedig mindenki tudja, hogy a féltékenykedés, a folyamatos 'ebben a ruhában nem nagy a hátsóm/combom/egyéb testrészem?' jellegű kérdések, és a kisajátítás megmérgeznek egy kapcsolatot.

Miután a létező összes hibát elkövettem az eddigi kapcsolataimban, kielemeztem a pszichológusok tanácsait, elolvastam egy rakat könyvet, és rendbe tettem magam, úgy gondolom, megosztom, mi az a szűrő, ami segít kifogni egy normális pasit - olyat, aki tisztel, aki megbecsül, és aki nem csak a szerelmed, de az egyik legjobb barátod is (de csak idővel!).


1. pont: Ismerkedés

Először is, döntsd el, hogy csak szórakozni akarsz, vagy tényleg hosszabb távra tervezel. Ha az előbbi, ne is fecséreld az időt arra, hogy ezt a postot végig olvasd, akkor nyugodtan kapj fel egy ruhát és menj el bulizni, nincs ezzel semmi baj. De ha már úgy érzed, eleget szórakoztál komolytalan kapcsolatokkal, akkor tartsd be a kegyetlen szabályokat.

Ha ismerkedni akarsz, ki kell mozdulnod hazulról. Menj el múzeumba, kiállításra, szórakozni, állatkertbe, vidámparkba, moziba, akárhová. Add meg az esélyt magadnak! Máshogy hogy ismernéd meg a férfit (nem kisfiút), akibe beleszeretsz majd?

Ha elmész valamerre, sose nézelődj, mint a vadász, amikor keresi a prédát. Ez legyen a pasi dolga. Ő a biológiai agresszor, ahogy már egyszer említettem, és ezt sose felejtsd el. Gondolj bele: a nők többsége olyan kapcsolatot akar, ahol biztonságban érzi magát, és nem csak fizikális és anyagi értelemben, hanem lelkileg is. Ezt pedig csak egy férfi adhatja meg. 

Tehát: tegyük fel, hogy egy buliban vagy. Nem nézelődsz, nem produkálod magad, nem vihogsz X decibel hangmagasságban. Van egy üdítő/koktél/akármi a kezedben, nem vagy feszült, KIHÚZOD MAGAD (ezt nagyon sok nő nem teszi meg), és ha egyedül vagy, nem álldogálsz egy helyben kétségbeesetten, hanem mozgásban maradsz. Sehol nem töltesz többet 10 percnél. Ha ez idő alatt nem jön oda hozzád egy pasi sem, akkor azon a területen nem ragadtad meg annyira a figyelmüket ahhoz, hogy lépjenek. Ha pedig feltűnik nekik, hogy már nem vagy ott, hadd keressenek akár egész éjjel! Az apró kihívások mindig inspirálják az embert.

Ha odamegy hozzád egy olyan pasi, aki nem tetszik, nem kell megadnod a számod, és kínosan vihorásznod, vagy bunkónak lenned. Mindig udvarias vagy és kedves, mosolyogsz, de határozottan nemet mondasz. Ha pedig ebből nem ért, otthagyod. Sose süllyedj le egy bizonyos szint alá.

Ha viszont tetszik az illető (és reméljük, ebből lesz több!), akkor végképp felejtsd el a Bambi szemeket és nyálcsorgatást. Mosolyogj (finoman!), és legyél kedves, de nagyon picit érdektelen. Vezesse ő a beszélgetés fonalát, te csak reagáld le azt, amit ő mond. Ne káromkodj. Ne ítélkezz. Ne szidd a kormányt, az expasid, a lányt miniszoknyában a bárpultnál. Ne legyél cinikus, ne meséld el az életed, maradj egy kicsit rejtélyes. 

Öt-tíz perc engedélyezett arra, hogy ismerkedj vele, utána egy kedves mosollyal mondd meg neki, hogy menned kell. Itt jön az ő dolga, hogy elkérje a számodat. Ha nem teszi, ne omolj össze, ne lássa rajtad, hogy rosszul esik. Lehet, hogy csak zavarban jött, mert ő egy igazi Álompasi, és te mégsem omlottál a lábai elé (mert nem vagy kétségbeesve, mint a nők többsége, hanem tudod, milyen értékes vagy). Lehet, hogy ő is téged fog keresni egész éjjel a tömegben, hogy bepótolja, amit elmulasztott.

Ami a legfontosabb, és ami a fentiekből kiderült: SOSE kezdeményezz. Nem tudhatod, csak azért állt le veled egy italra, vagy rosszabb esetben évekre, mert épp unatkozott, vagy az anyukája mondta neki, hogy szerezzen egy asszonyt a házhoz. Vagy csak azért, mert udvarias, és mivel nem jött össze neki az 1. számú nő, te maradtál. Nem akarsz második lenni, ugye?

2. pont: Randevú

Miután elkérte a számodat, jó esetben egy héten belül jelentkezik (ha két hét telik el, akkor se legyél sértett és hisztis a telefonban. Nem tudhatod, mi oka volt rá. Például elutazhatott, vagy a volt barátnője épp elvihette a lakásából a cuccait, ő pedig akart egy kis időt, hogy gondolkozzon. Volt élete előtted is, ezt ne felejtsd el!). Fontos leszögezni: te elfoglalt vagy (még ha nem is annyira), úgyhogy 4-5 nappal a tervezett randi előtt jelentkezzen be. ESZED ÁGÁBA SE JUSSON ezt közölni vele. Te nem az utolsó pillanatban összejövő "ha ló nincs, jó a szamár is" lány szeretnél lenni. Egyszerűen megmondod, hogy nagyon sajnálod, de akkor nem érsz rá. Venni fogja a lapot.

Miután maximum 10 perc után letetted a telefont (sajnos mennem kell, ezer dolgom van!), körbetelefonálhatod az összes barátnődet, hogy kibeszéljétek az elmúlt X percet, megvitassátok, hány kollekciót kell beszerezned a kedvenc üzleteidből, tud-e még fogadni addig a kozmetikusod/fodrászod/mindkettő, és így tovább. Összehasonlíthatod a horoszkópjaitokat, kinézheted az utónévkönyvből a leendő gyerekeitek nevén, csekkolhatod a eljegyzési gyűrűdet a Tiffany honlapján...
... De azért ne éld bele magad a legelején. Mert amíg nem ismered, addig egy picit ellenség, hiszen megbánthat, és összetörheti a szívedet. És ez mindig két emberen múlik: akivel meg lehet csinálni, azzal meg is fogják. Nem úgy van, hogy csak a pasi a szemét, ha valamit tesz. Legyél igazságos. Ha rosszul bántál vele, ha féltékenykedtél, ha esetleg félreléptél, megaláztad, le fog lépni. Te pedig fogadd el. Emeld fel szépen a kis fejedet, menj el egy masszázsra, fodrászhoz, kozmetikushoz vagy manikűröshöz, tarts otthoni wellness napot a barátnőiddel, és dolgozd fel, ha elment. Tanulj a hibáidból. Ha azt szeretnéd, hogy jól bánjanak veled, és tiszteljenek, tedd ugyanezt. Ha pedig nem tudod tisztelni a párodat, az már rég halott ügy, és zárd le, mielőtt még több fájdalmat okoztok egymásnak.

Az első randi előtt ne a közös jövőtöket tervezd, ne nézz romantikus filmeket, és ne pánikolj. Vegyél egy fürdőt, olvasgass, foglald el magad valami olyan dologgal, ami feltölt. Ne vegyél fel kihívó ruhát. Előnyös legyen, de ne tedd ki a kirakatba az adottságaidat, még ha büszke is vagy rájuk. 

Olyan helyen találkozzatok, ami nincs túl messze tőled, vagy ugyanakkora távolságra van. Ne menj el a város másik szélébe, csak azért, mert neki ott kényelmes. Hidd el, a férfiak szeretik, ha küzdeni kell, mert egy igazi nő nem fogja felkínálni magát, és mindent a pasi kénye-kedvére csinálni.

Az első három randin a férfi fizessen. Ez nem arról szól, hogy ki akarjuk őket használni. Ez már egy szűrő: ha komolyan tetszel neki, imádni fogja, hogy kényeztethet. És ez a kapcsolatotok további részében is nagy eséllyel így lesz.
Nem kell drága helyre vinnie, lehet egy kávé valahol, vagy egy hamburgeres. Ne ítélkezz és ne vágj képeket, ha nem a Nobuba visz. Gondolj arra, hogy meg akar lepni, meg akar hívni, és igazán tetszik neked, mert van benne valami különleges. Ez az egész arról szól, hogy nehezen kapjon meg, de utána érezze nagyon jól magát veled, hiszen van humorod, kedves vagy, és közöd sincs azokhoz a lányokhoz, akikkel eddig találkozott.

Az első randi két-három óráig tartson. Ugyanúgy érvényes, hogy finoman mosolyogsz, nem adod ki magad, pozitív vagy és van véleményed. Nem cikized, ha izgul, és magára borítja a fél asztalt, hanem együtt nevetsz vele. Ne beszélj neki semmilyen közös jövőről, akármennyire is jól mutatna a szeme árnyalata a leendő gyerekeid fényképén a leendő házatok polcán. Nem szürcsölöd az italt, nem káromkodsz, nem veszed fel a telefonodat (hacsak nem tényleg nagyon fontos hívás), nem lógsz a facebookon, NEM CSEKKOLSZ BE (!!!) kis szívecskékkel meg mosolygós fejekkel, sőt, sehogy sem.

A randi végén pedig maximum egy csók. Elmondtam az elején: ha szórakozni akarsz, megteheted, de ha komolyan gondolod, legyél nehezen kapható. 

Az az egész postomnak az üzenete, amit bizonyára ti is észrevettetek már: nem nagyon vannak már nők a mai világban. Teljesen elfogadott, hogy egy nő kezdeményezzen, a nő fizesse a saját részét a randin, hogy első este ágyba bújjon a potenciális jelölttel, aztán meg keseregjen, mitől nem működik a kapcsolata.

Ezek nélkül a megszorítások nélkül is lehet fantasztikus kapcsolatod, félre ne értsd. Én csak egyszerűen szeretek biztosra menni.

3. pont: Összegzés
  • Kedves vagy.
  • Csinos vagy, kihozod a külsődből a maximumot, akkor is, ha nem vagy topmodell - senki nem mondta, hogy annak kell lenned.
  • Magabiztos vagy - dolgoztál magadon, van önbizalmad, kisugárzásod, különleges vagy, és ezt tudod magadról. 
  • Kihúzod magad. Egy nő kihúzza magát. Ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni.
  • Nem teszed ki a testedet a kirakatba. Akkor sem, ha tökéletes. Keresel szépen egy olyan ruhát, ami fantasztikusan áll, és nem kihívó.
  • Hagyod őt fizetni az első randin - ha tetszel neki, örülni fog, hogy rád szánhatja a pénzt. Te pedig mosolyogsz, és megköszönöd. Ha virágot hoz, ugyanígy teszel; nem ájulsz el, de érzékelteted vele, hogy kedves gesztus volt tőle.
  • Nem vagy cinikus, megkeseredett, és nem beszélsz neki az életben ért csalódásaidról, félelmeidről, vagy arról, hogy az összes pasid megcsalt. Idővel elmondhatsz majd neki mindent, de ne az elején tedd.  
  • Nem okoskodsz.
  • Nem kritizálod.
  • Nem hívod fel telefonon. Soha. Ha kétszer is keresett, de nem tudtad felvenni, akkor visszahívhatod. Legyen ritka és megbecsülendő, amikor telefonálsz neki!
    Ha hívogatsz egy pasit, ráakaszkodásnak véli és elmenekül. Aztán ott van az a helyzet, amikor felveszi, de hallod a hangján, hogy le akar rázni, te meg rosszul érzed magad, és összeteszed a kis buksidban a horrortörténeteket, kivel lehet éppen.
  • Távolságot tartasz. Mindig egyre többet akar majd tudni rólad, és egyre jobban szeretné elnyerni a bizalmadat.

És ezek még csak az alapdolgok. Ha érdekel a folytatás is, szívesen írok még erről a témáról.

Addig is viselkedj igazi értékes nőként, és sose add lejjebb annál, amit elképzeltél!

Puszik:

Zs

Ha van bármi hozzáfűznivalótok, tegyétek meg! Mindig érdekel a huncut kis véleményetek!:)










5 megjegyzés:

  1. Szerintem régen rossz, ha valaki egy ilyen "szabályrendszer" szerint lép be egy kapcsolatba, hogy pl. max 10 percig tartson a telefonbeszélgetés, 4-5 nappal előre tervezz, az első randi max 2-3 órát tartson...
    Minden ember más, és minden ember máshogyan reagál. Én ha valakit fel akarok hívni mert közlendőm van azt felhívom, ha valakivel 1 órát akarok trécselni akkor annyit fogok, és ha az első randin 5 óráig ülök valakivel egy étteremben mert jól érzem vele magam, szerintem ez is normális.
    A férfiak 100x jobban értékelik ha egy nő egyenes, és nem "játszmázik". 2013-ban élünk, nem attól lesz valaki nő, hogy nem veszi fel a telefont, vagy ha túl elfoglalt!

    Én mindig e szerint alakítottam a kapcsolataimat, valószínű ez az oka annak, hogy eddig az összes párom el akart venni, és mindenki ódákat zengett hogy végre egy nő, aki nem problémázik ezeken a dolgokon. Mindenki adja saját magát, felesleges ezeken görcsölni, saját magadra kell hallgatni, és mindenkire annyi időt "pazarolni" amennyi jól esik!

    Bocsi, ha egy kicsit off volt a véleményem, de szerintem ezeken a dolgokon felesleges parázni, és szerintem lehetetlen felállítani egy ilyen szabályztatot, mert tényleg minden férfi és minden nő is más. Na meg a legnagyobb butaság az ellenfelelt lebcsülni, a férfiak sem hülyék, és tudják, hogy mit miért csinálunk.

    VálaszTörlés
  2. Az egésznek nagyon Szex és New York beütése van. Jò elgondolás, de aki kémcső alá veszi a szerelmet, az legtöbbször érzelmileg analfabéta!(:

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a véleményeket!

    Természetesen úgy is lehet tökéletes kapcsolatod, ha nem élsz ezek szerint. Ez a post azoknak szól, akik kétségbeesetten akarnak pasit fogni, és nem hagyják őket megélni a férfi szerepét - ahogy ők sem igazi nők. Nem gondolom taktikázásnak, nálam sokszor ösztönből jön, hogy mit hogyan csinálok, és ugyanúgy az a tapasztalatom, mint Neked - "életem szerelme", és hasonló visszajelzések.

    Nagyon örülök neki, hogy ha sikerül valakinek boldog kapcsolatot teremtenie teljesen magától, ösztönből. Amikor valaki viszont elköveti ugyanazokat hibákat, és jön megkérdezni, mi a baj, ezt szoktam tanácsolni. Eddig minidig pozitív eredmény született.:)

    Én úgy gondolom, egy nőt meg kell hódítani. És ez azt jelenti, hogy nem veszem el az irányító szerepet, hanem hagyom ebben a férfit érvényesülni - ezt pedig semmiképpen sem gondolom lebecsülésnek.

    Kihangsúlyozom még egyszer: akinek nincs szüksége semmilyen apró trükkre/tanácsra, hogy hogyan változtasson picit az ismerkedési, randizási szokásain, ne tegye!:) Hiszen tudjátok: kinek nem inge, ne vegye magára.


    VálaszTörlés
  4. En ebben atemaban teljesen Zsucival ertek egyet. Es nem azert mert a legjobb baratnom, hanem mert amit leirt, tukrozi -szamomra- a valosagot. En akarhanyszor futottam egy pasi utan, hivogattam, en hivtam el eloszor randira, vagy esetleg egybol "kiadtam" magam neki, az sosem vegzodott jol..
    Vannak azok a szerencses emberek,akik atelhetik az elso latasra szerelmet a parjukkal, nekik termeszetesen teljesen mas a helyzetuk. De amit en tapasztaltam a baratommal, az az, hogy tenyleg imadta, hogy o a ferfi a kapcsolatban, es igenis meg kellett harcolnia ertem, es lam, mi is mar az eskuvo szelen allunk:)
    Szerintem ez a post tokeletes azoknak a lanyoknal, akik millioszor csalodtak, es a kovetkezo alkalommal szeretnenek picit ovatosabban es atgondoltabban cselekedni. Es ez a post az elso 3-4 hetre vonatkozik szerintem, amikor meg ismerkednek, es felallitjak az alapokat:)
    Bocsanat, ha valamit hulyen fogalmaztam meg, nagyon beteg vagyok.. Szoval mindenki mas, ez igaz, de ha csak egy ember megfogadta ezeket a tanacsokat, es majd "profital" belole, mar megerte megirni!!:)

    VálaszTörlés
  5. Ekkora beskatulyázó feminista írásra muszáj reagálnom. Ez a cikk maximum azoknak a nőknek való, akik fent hordják az orrukat és nem értik, hogy a bunkó macsó pasasok miért szemétkednek velük. De hogy csak egy szűk rétegnek lehet hasznos, az biztos.

    "Ha elmész valamerre, sose nézelődj, mint a vadász, amikor keresi a prédát. Ez legyen a pasi dolga."
    -- Igen, a pasi dolga a vadászat, de legalább legyen a hölgyemény látható helyen. Ha a tömegben elbújik vagy egy csokor fecserésző barátnővel veszi magát körül, sokkal kevesebb pasi figyelmét fogja felkelteni. Azon kívül ha nem is vadászik, nézelődni igenis szabad, legalább pár mosolyt elereszteni afelé a pasi felé, aki esetleg bejön. Nem mindenki szeret ráhajtani arra, aki érdektelennek tűnik.

    "Ami a legfontosabb, és ami a fentiekből kiderült: SOSE kezdeményezz."
    --- No aki ilyen tanácsokat ad egy bizonytalan nőnek, annak nincs ki a négy kereke. Ma, a XXI. században, amikor a nők mindenhol egyenjogúak, igenis kezdeményezhetnek ők. Ha bejön nekik egy pasi, miért szalasztanák el csak azért, mert az illető pasi nem megy oda hozzájuk? És mi ez az idióta szöveg, hogy "nem akarsz második lenni?" - ha egy buliban egy pasas oda megy egy csajhoz és az nem mutat érdeklődést, majd a második már igen, az nem jelenti azt, hogy a pasas azt a nőt kevésbé értékelné, sőt!

    "4-5 nappal a tervezett randi előtt jelentkezzen be."
    --- Persze, aztán ezt eljátssza még kétszer-háromszor és a pasi totál ott is hagyja. Nem azt mondom, hogy mindig el kell fogadni azt, hogy a másik egy nappal a randi előtt hív fel, de ha tényleg nincs programod és szeretnél találkozni a másikkal, akkor így elfoglaltságot hazudni hatalmas faszság, pláne ha utólag kiderül - márpedig ki fog derülni - mert a szavahihetőséget nagyon aláássa. Mellesleg vannak olyan munkakörök, mikor sajnos nem tudja az ember egy hétre előre a beosztását, tehát kénytelen az utolsó pillanatban szervezni mindent. Nem ezen áll vagy bukik egy kapcsolat. Az ilyen hülye játékoknak nincs semmi értelme, csak fölöslegesen idegesítik a másikat. A pasik többsége RÜHELLI az efféle taktikázást.

    "Az első három randin a férfi fizessen. Ez nem arról szól, hogy ki akarjuk őket használni. Ez már egy szűrő: ha komolyan tetszel neki, imádni fogja, hogy kényeztethet. És ez a kapcsolatotok további részében is nagy eséllyel így lesz."
    --- Így születnek a "gold diggerek" kérem szépen! Tiszta sor, hogy az első randin a férfi fizet és szerintem ezt minden épeszű férfitársam elfogadja. Az viszont nincs kőbe vésve, hogy MINDIG a férfi fizessen. Egy egészséges kapcsolatban a legelejét kivéve a felek vagy felváltva fizetnek vagy mindenki a magáét. Kétlem, hogy bármelyik férfi szeretné, ha a barátnője egy év után is ELVÁRNÁ, hogy mindig mindent ő fizessen, mert ő a férfi. A kényeztetés NEM pénz kérdése, a pasik pedig utálják a számító nőket!


    "Nem hívod fel telefonon. Soha."
    --- Ez megint egy orbitális baromság! Szerintem egy normális férfi örül, ha felhívja a nő. Nyilván ha munka közben csörög lehet, hogy én is kinyomom. Vagy ha állandóan keres, az idegesítő. De ha teszem azt szombaton kapok egy hívást a hölgytől, hogy mi újság és beszélünk 4-5 percig, azt nem fogom zokon venni, pláne nem menekülni tőle. Ha sosem hív fel, az inkább lelomboz, mert azt üzeni, hogy egyáltalán nem vagyok fontos neki és eszébe sem jutok, ha én nem keresem...

    VálaszTörlés