2013. május 18., szombat

ÁLOMALAK ELÉRÉSE - Lassan, de biztosan! 1.rész



Miután  14 hónapot töltöttem Hollandiában (február végén érkeztem haza), rengeteg felesleg volt rajtam, koleszterin szintem egy amerikai 50 éves férfi meki törzskártyával rendelkező szintjén állt, cukrom szintén az egekben, rájöttem, hogy változtatnom kell.  Sok-sok tippet-tanácsot kaptam, egyik sem használt, így nagyon beleástam magam az egészséges táplálkozás tudományába, és rengeteget kísérletezgettem, mit-hogyan-mennyit egyek. Sok időbe telt, de mostmár biztosan állíthatom, hogy megérte. Teljesen ki vagyok cserélve,lement a felesleg (kb. 5 kg másfél hónap alatt),a bőröm feszes,nem érzem magam nevetségesnek rövidnadrágban, közérzetem is sokkal jobb,és amikor az egész család influenzás volt, én még a náthát sem kaptam el. Ezeket a tippeket fogom veletek megosztani a következő pár poston keresztül. Nem ígérek csodákat, aki azt teszi az hazudik, de jobb közérzetet,feszes bőrt, egészséges mértékű fogyást, és narancsbőr látványos javulását garantálom, ha megfogadod a tanácsaim! :)


Kattints a továbbra a folytatásért!


 Nagyon sokat gondolkodtam ezen a poszton, jegyzeteltem, fényképeztem a kajákat ezerrel ,recepteket próbáltam,elmentem rengeteg bioboltba és még sorolhatnám a végtelenségig. Kezdjük a legelején, elmesélem a kis történetem, véres és kegyetlen harcom a kilókkal, narancsbőrrel, és a megtépázott önbizalmammal.
Szóval azt hiszem minden egoizmus nélkül kijelenthetem, hogy nekem bizony iszonyatjó testem volt,mielőtt kiköltöztem Hollandiába. 50 kiló felé max karácsonykor mentem 3 napra, vékony voltam, jó mellekkel, popsival,rendben volt minden. Persze voltak dolgok akiket nem szerettem magamon, de hát mutassatok olyan nőt Miranda Kerren kiívűl aki vállát leporolva bitch please, tökéletes alakom van mondatot engedne meg magának nyilvánosság, vagy akár a tükör előtt. Ettől függetlenül ugyanúgy volt narancsbőröm,pedig a bordáim is kilátszottak, hiszen nem volt élet csoki-chips-sültkrumpli trión kívül az én kis világomban. Reggelire fél kiló bundáskenyér (csak fehér jöhetett szóba, mit nekem az egy hajszállal egészségesebb barna kenyér), tízórainak valami danette szar, ebédre sültkrumpli,három kiló fűszerrel, délután egy jókis csípős smack leves másfél doboz tejföllel..és még sorolhatnám. Lakótársammal minden nap hajnali 4ig fennt voltunk, és sajnos 15 méteres közelségben  volt vagy három éjjel-nappali. Konkrétan minden éjszaka lementünk olyan 2-3 körül egy kis chipsért,egy kis ice tea, cukros löttyös borzalmak,és stbstb. Szóval, vékony voltam, de egyáltalán nem egészséges. Állandóan aludtam, az összes létező betegséget elkaptam....
Aztán, 2012 január első hetében beintve Magyarországnak megfogtam a kis bőröndöm, és kimentem Hollandiába. (najó most csak menőnek akarok tűnni,már 2-3 héttel előtte le volt fixálva a dolog)
Első család, akikhez mentem aupairnek borzalmas volt, bár ott csak bio dolgokat ettünk, és heti 3 nap húsmentes volt, a többi napon is csak halat és csirkét fogyaszhattunk. Sajnos nagyon rosszkor érkeztem oda, pedig aranyos család volt, de nem bírtam, ezért átmentem egy másikhoz. Na, igazi hollandok,  5 szekrényből 3 édességgel ás chipssel teli, minden este valami négylábú volt az asztalon, mellé sültkrumpli, vagy jókis makaróni, csakhogy minnél nagyobb legyen a Réka feneke. És hogy tetézzük a mulatságot, pont akkor tettem le a cigit, és kezdtem el a fogamzásgátlót újra. Igazából úgy nézhettem ki, mint a repülőtéren a taxisok amikor táblára felírják a vendég nevét és várják őket, csak az én táblámon "gyertek hurkák" állt.
Nem is kellett sokat várni, egy-másfél hónap alatt 6-7 kilót felszedtem. Abból a fele a melleimre ment, és ennek köszönhetően úgy néztem ki, mint egy felfújt barbie, és nem a szép fajtából. Fenekem már szinte' megszólalt, melleim mint egy kilenc hónapos terhes nőé... nem is tudom mit mondjak, azt hiszem az eleget árul el, hogy a kinti barátnőim mindig úgy köszöntek hogy hello huge ass (azért szerettek ám). 
Júliusban hazajöttem egy hétre, előtte egy hónappal elkezdtem fogyózni. összeszedtem minden hülyeséget az internetről. napi 3 almát meg egy salátát ettem, és literszám ittam a zöldteát és vizet. Le is fogytam két hét alatt olyan 4 kilót, örültem mint majom a farkának, majd az első pörkölt után amit nagymamám készített hazaérkezésemkor "úristenhogynézelkikislányom" felkiáltás után, természetesen visszaszaladt az egész egy hét alatt. Megint ott voltam, ahonnan elkezdtem, csak ezután már szartam bele. Lehetetlen volt gyerekek mellett normálisan étkezni, azt kellett ennem amit ők ettek, fizetésem meg nem volt olyan kimagasló, hogy magamnak vásároljak be kajákból. Egy idő után már annyira utáltam a testem, hogy a barátom előtt nem mertem meztelenkedni, szex csak takaró alatt, szigorúan csak naplemente után ,tangák helyett hatalmas francia bugyik és még sorolhatnám..Bár a kis Hollandom egy tündér, így szeretett meg, szóval ő tartotta bennem a lelket. Amúgy így ahogy írom a soraimat, rájöttem hogy úgy hangzik mintha kb 155 kilós lettem volna, de "csak" 55-60 között ingáztam mindig, bár az nekem akkoris sok volt az előző évekhez képest.
Mutatok pár képet, hogy lássátok milyen voltam Hollandia előtt, milyen Hollandiában, és milyen most.

                                                                           2011:



                     

                                                                  2012-Hollandia


2012 március-két hónappal kiköltözésem után







2012 december Dortmund-lábaimon látszik a hízás..

                                                                 Most- 2013.április-május

éppen nyalogatom a számat, azért színeztem ki a fejem :D


tavaly nyáron vettem rövidnadrág,most lóg rajtam





Szóval szerintem látszik a változás. Nem látványos, de másfél hónap alatt nem rossz szerintem. Még szeretnék sokat izmosodni, és még 1-2 kilót leadni. Szóval a tervek megvannak. Amire nagyon büszke vagyok,az az, hogy a narancsbőröm nagyon látványosan javul,szerintem már a70%-a eltűnt minimum.


Na de akkor vágjunk bele a dolgok közepébe, hiszen mindenkit az érdekel :) Most csak az alapokat fogom leírni, egy kiindulási pontot mindenkinek. A következő postokban írok majd az edzésről, krémekről-testradírokról és apró trükkökről, írok bevásárló listát is szívesen, valamint egészséges és finom recepteket, amiket nagyon rövid idő alatt el tudtok készíteni.



Az alapszabályok

1; A CUKOR AZ ELLENSÉGED.Olyan neked, mint Harrynek Voldemort. Csak egy maradhat a végén.
2; SOK FOLYADÉK:  2-2 és fél liter víz és  3-4 bögre zöld tea és 1 deci vodka.
3; A PIZZA NEM A LEGJOBB BARÁTOD:..ahogy a sültkrumpli,chips,csoki,gyümölcsös joghurtok,tészták,rizs,szószok,öntetetek, kolbászok, kenyerek,cukros löttyök,gyümölcslevek és az esti kakaó sem. Most biztos a fejedhez kapsz, hogy te nem tudsz barátok nélkül élni,de ne aggódj, találunk újakat,és finomabbakat. Najó ez hazugság volt,mert egy jó thai sweet chilis lays-nek nincsen párja a földön,de a formás popsi meg az elismerő pillantások kárpótolni fognak.
4;NEM A FACEBOOKNAK DIÉTÁZOL:...sem az instagramnak. Nincsen annál idegesítőbb, mint amikor valaki havonta egyszer elmegy futni, és egyből mennek fel a képek facebookra melegítőben meg sportcipőben,utána meg a kis printscreen az ájfon nike alkalmazásról,hogy húúdegecikeményvagyok lefutottam 5 kilométert.Majd akkor tegyed ki,ha ezt heti 4szer lefutod, és másnap nem nyomod fel instagramra a makarónis omnomnom képet,oreoval köretnek. tap-taps.Gáz!
(inkábbb ne tegyél fel semmit,csak nyáron egy bikinis ártatlan képet a Balcsi partról,aztán hadd takargassák a nadrágjukat párnával a csajaik elől a pasik.)
5;LEGYÉL KEMÉNY ÉS HATÁROZOTT A CÉLODAT ILLETŐEN!: Kell az inspiráció a teljes életmódváltáshoz,az biztos. Én nézegettem ötmilliócsilliárdbillió Victoria's secret modelles képet weheartit-on. 'Hülyemázlista*****' felkiáltással be is zártam gyorsan őket,mondván én is így néznék ki,ha azért fizetnének hogy jó testem legyen. (kicsit sem fuldokoltam az irigységtől.) Ezek helyett elkezdtem korombeli pl.színészek képeit nézegetni a malibui magán strandjaikon,thug life aranydollárjel feszít a nyakukban, és bár közelsem volt tökéletes testük,mégis szépek, vékonyak, és izmosak voltak. Ezek engem sokkal jobban inspiráltak, mint az agyon photoshoppolt képet Rubint Réka felkiáltásokkal.

imádom Mileyt. igazi belevaló jó nő!



6; 70% DIÉTA-30% EDZÉS: nyugodtan kondizhatsz te mindennap, meg járhatsz heti 6 zumbára,ha utána hazamész és befalsz két tányér spagettit,és leöblíted nestea zöldteával.A spagetti nem lesz attól egészséges hogy paradicsom van rajta, a  nestea sem lesz diétás attól, hogy rá van írva, hogy antioxidánsokat tartalmaz.És ebből következik a 7. pont..
7; MINDIG,MINDEN ESETBEN OLVASD EL A KALÓRIATÁBLÁZATOT!: Hiába írják rá a joghurtra, hogy light, ha tele van tömve cukorral..! Nagyon tudnak cselezni a gyártók, mert tudják, hogy nagyon sokan bedőlnek neki..én is ilyen voltam. Ha rajta volt pl. a chipsen hogy light,már 3 zacsi a kosaramban volt. Mindig olvassátok el mennyi szénhidrát-cukor van a termékben. Minnél több,annál nagyobb lendülettel dobd vissza a polcra. Ugyanígy a sajtok. Ott a proteint nézd, és a zsírtartalmat. Nekem a kedvencem a Light szeletelt Pannónia sajt, tele van tömve proteinnel,és nagyon kevés zsír van benne!

Nagyjából ezek a legfontosabb pontok számomra, de ezeket még boncolgatni fogom, és sok-sok mindennel kiegészítem, de ennek az első bejegyzésnek csak egy rövid áttekintő/összefoglalás a célja.



MIT MIVEL HELYETTESÍTHETSZ?

Csak nagyon röviden, lista szerűen szeretném felsorolni, hogy milyen ételt mire tudsz lecserélni, hogy egészséges legyél. Következő postban megmutatom, hogy én miből milyen márkát használok, mennyibe kerül, hol lehet venni stbstb.


RIZS-bulgur
FEHÉR LISZT- tönkölybúza liszt
TÉSZTA-teljes kiörlésű bio tészta, vagy durum tészta
CHIPS- fűszeres cukkini chips
PALACSINTA- tönkölybúzás édesítőszeres palacsinta
CUKROS LÖTTYÖK- sok sok víz és frissen lefőzött zöld tea. Vizbe mehetnek gyümölcsök,mint citrom eper málna dinnye..ha jégkocka készítőbe teszel apró gyümiket,mint ribizli,áfonya,vagy bármi más,rá kis víz,és úgy fagyasztod meg őket jégkockákká,nagyon finommá teszi a vizet,nyáron pedig hűsít.Mentalevelekkel is lehet ízesíteni!
GABONAPEHELY: a nesquik meg társai tele vannak cukorral.Helyette vegyél cukormentes kukoricapelyhet,nagyon fincsi. A zab is nagyon jó,eltelít könnyen.
ESTI NASIK,PL.CSOKI: frissen elkészített sovány túrókrém gyümikkel; diabetikus sütik (ezeket is mértékkel kell enni!!)
CUKOR: stevia és finn nyírfacukor(xilit)-én ezeket ajánlom
MÜZLI SZELET: van cukormentes mogyis-csokis müzlije a cerbonának:)
TEJ-vagy sovány tejet igyál,vagy szójatejet.Nagyon egyszerű és finom a kókusztej és mandulatej elkészítése is.Hozok majd receptet!
GYÜMÖLCSJOGHURTOK: friss gyümölcs+ 0%os natúr joghurt
PUDING-diabetikus puding
ZSEMLE, KENYÉR: teljes kiörlésű élesztő mentes tönkölybúza kenyér,és teljes kiőrlésű tönkölybúza zsemle. Abonett,Wasa termékek.


Pár kiegészítő információ, amit még fontosnak tartok:

-Gyümölcsökkel este vigyázzatok, pl. banánt akkor már hanyagoljátok! Egyetek sok-sok grapefruitot, az a leghatékonyabb gyümölcs diéta ideje alatt :)
-Ideje megszeretni a zöldség smoothiekat! Nagyon egészségesek.
-Ha tojásrántottát esztek, egyétek pl. ilyen arányban: 1 egész tojás,két fehérje, vagy két egész,és két fehérje.
-Szerezzetek be fehérje turmixot. Edzés mellett aranyat ér! Nekem bio van, Hollandiában vettem és nincs íze, így szerencsére 20 féle képpen tudom variálni,minden féle turmixba:)
-Nem mondom, hogy nem pluszpénz áttérni erre az életmódra, de minden pillanata megéri. Érzed, ahogy kicserélődik a tested. És nem drasztikus mennyiségű pénzről van szó, de erről majd a következő postban írok.
-Sertés és marha húst hanyagold a mindennapokból. Nem kell teljesen lemondani róla,de minimalizáld. Helyette jöhet csirke minden mennyiségben, és finomabbnál finomabb halak! Van egy isteni tonhal szószos receptem, tésztára ünnepnapokon, pirítósra és abonettre hétköznapokon:)

Az első postra így ennyi információt szántam, nem szeretnék túl sokat rátok zúdítani a bemutatkozásomnál :)
Bármilyen javaslatotok van, kérlek írjatok, minden tanácsnak örülök én is. Lehet másoknak nem fog bejönni az én módszerem, nyilván nem tudok mindenkinek megfelelni sajnos, de ha már csak egy ember megfogadja a tanácsaim, nekem az hatalmas boldogság lesz.bármi kérdésetek van,nyugodtan írjatok emailt is nekem, szívesen válaszolok a kellemetlenebb kérdésekre is!:) Annak is nagyon örülnék, ha van itt bárki, aki elkezdené és csinálná ezt velem, hogy ne legyek egyedül, és szívesen dokumentálnám a blogon a ti fejlődéseteket is, és írhattok vendég postot a tapasztalataitokról!

Búcsúzásként mutatok pár random képet, hogy miket ettem az elmúlt egy hónapban.Bocsánat, de nem tettem rá intagram effekteket, hogy a répa és a tojás jobban nézzen ki.

bevásárlás a piacon



tízórai

isteni banánturmix fehérje porral



frissen facsart narancslé összeturmixolva pár szem kiwivel,majd belecsavartam egy citrom levét.



tönkölybúza zsemle "bundáskenyérként",közepén csirke sonkával

ha egésznap dolgozom, ezt viszem magammal. Gyümisali eperrel, banánnal, sárga grapefruittal, és zöldalmával. Saláta rengeteg zöldséggel és light mozarella sajttal,friss eperturmix protein porral, és a cukormentes müzliszelet.



málnás túrókrém: sovány túró+0%-os joghurt+sok-sok málna, ha édesen szereted, pár csepp stevia. Isteni!!

tönkölybúzás amerikai palacsinta,sovány túróval és eperrel,sovány kakaóporral


Remélem tetszett a bejegyzés, és várom a megjegyzéseiteket, véleményeteket és tapasztalataitokat a témával kapcsolatban:)

Cyber ölelés,nyálas puszi: Réka

21 megjegyzés:

  1. Kedves Réka, nem akarok okoskodni, meg ilyesmi, de ha finomított liszt helyett tököly lisztet használsz az kb egy és ugyanaz!:) Szintúgy a teljeskiörlésű vagy durum tészta... A diétában nem csak az ételek élelmiszerek cukortartalmát kell nézni, hanem a szénhidráttartalmát, és hiába bármilyen vitál tészta ugyanannyi a szénhidrát tartalma mint a rendesnek, szóval ugyanott vagy ahol a part szakad.
    Ha csökkenteni akarod a szénhidrát mennyiséget az étrendedben akkor kókusz vagy gesztenye lisztet használj, és ezekből is ugyanúgy lehet pl. palacsintát készíteni. A tésztákra a Norbi Update tészták lehetnek az alternativák, vagyis én csak ezekről tudok, amik csökkentett CH tartalmúak lennének. Diétában nem árt a tejtermékeket is hanyagolni, a sima tejnek is (2 dl) 5 g a CH tartalma. A túró helyett jó alternativa a cottage cheese, ennek sokkal kevesebb a ch tartalma. Ne haragudj, hogy így belekontárkodtam, de ezekkel nagyon sokan tévhitben élnek, azt hiszik ha vesznek egy teljeskiörlésű kenyeret akkor az már jó, pedig nem az!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves M!

      A teljes kiőrlésű pékáruknak és a durum tésztának pont az az előnye, hogy lassabban szívódnak fel a bennük levő szénhidrátok :) Butaságot inkább ne írj szerintem.

      Szuper poszt volt Réka, várom nagyon a többit is!

      Törlés
  2. Szia! En nem eszem se tesztat,se kenyeret max heti 2 szeletet es akkor is tonkolybuzas,eleszto nelkulit, a lisztet,a tonkolybuzasat meg havi egyszer hasznalom kb.:). Tesztat az elmult 3 honapban egyszer ettem osszvissz.A zsirszegeny turo pedig igenis kell a protein tartalma miatt,ha valaki rendszeresem mozog a dieta mellett,es gyumolccsel olyan finom! A gesztenye liszt az milyen amugy?:) es koszonom hogy irtal!:)

    VálaszTörlés
  3. Amugy meg azt hadd tegyem hozza kerlek, hogy ennek a postnak nem a dieta az elsodleges temaja, hanem az egeszseges etkezes, hogy ne tomjuk magunkat tele mereganyagokkal. A fogyas pedig a hab a tortan az mellett, hogy egeszseges es fitt leszel:) es ilyen esetben szamit, hogy a feher lisztes kenyeret eszem meg,vagy a tonkolybuzasat szerintem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "diéta" szó nálam az egészséges étkezést jelenti, nem a fogyókúrát. A túró protein tartalma sokmindennel helyettesíthető, sajnos én a tejet nem bírom, és semmi olyat aminek a tehénhez köze van, és mikor ez kiderült beleástam magam a témába, ha tudnád mik vannak benne te sem falnád ilyen jóízűen!:D De kinek mi, persze. A gesztenye és kókuszliszt a legjobb ilyen szempontból, mert a legalacsonyabb a CH tartalma, és még a paleo is engedi. A gabonából készült liszteket viszont nem, és ezek nem is jók, ugyanolyan magas mindnek a ch tartalma, ha teljes kiörlésű ha nem.

      Ha utána nézel, az egészséges életmód alapja minden szakember szerint a finomított szénhidrátok elhagyása. A finomított szénhidrátok azok amik inzulin kilengést okoznak, és amitől szépen elkezd burjánzani a narancsbőr. Az élesztő egyébként azoknak fontos (hogy ne legyen benne) akik candidások, akik csak diétáznak azoknak mellékes.

      Tényleg nem akartam okoskodni, vagy beleszólni, mindenki másban hisz, én azt mondom viszonylag jártas vagyok a témában, de tényleg ahány ház annyi szokás!:)

      Törlés
    2. En orulok hogy irtal, nem is ismertem a gesztenye lisztet,kiprobalom majd,koszi :). Tejbol a mandula es a kokusztejet szeretem,a frisset, meg a piacrol a hazi tejet,csak ahhoz ritkan jutok hozza..amugy tenyleg annyi narancsborom volt, es miota nem eszem kenyeret tesztat peksutiket,stbstb eltunt..persze meg mell formaznom magam,de mar igy is hatalmas a valtozas,es sokkal elegedettebb vagyok,meg kiegyensulyozottabb:) de ha van meg barmilyen tipped nagyon szivesen fogadom,mert tudom , hogy meg boven kell fejlodnom:)

      Törlés
  4. Én nagyon örülnék egy sportról szóló posztnak. Főleg az otthon elvégezhető, pénzbe nem kerülőknek.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismered az Insanity workout-ot? azt kezdtem mostanaban el, ha erdekel akkor irok majd rola :)

      Törlés
    2. Nem ismerem, de szívesen olvasnék róla.:)
      Amúgy gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik!

      Törlés
    3. Koszonom,kedves vagy nagyon :) akkor a heten meg bemutatom, mar majdnem elkeszultem az uj posttal,es utana megcsinalom azt :) nagyon kemeny amugy,de megeri! mindjart keresek neked egy kepet,ilyen before after-t

      Törlés
    4. https://www.google.com/search?q=insanity+workout+before+after&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=hu&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IEOaUd2cJIWotAbRmoB4&biw=1280&bih=933&sei=IkOaUZmvMo6P4gShm4CYCw

      Törlés
    5. Elég jónak tűnik. Csak aztán nehogy minden most írjatok meg és később meg elfogyjon az ihlet.:)

      Törlés
    6. Hu,ha latnad a Zsucit, egy fuzetet vezet arrol,hogy mi mindenrol akar irni, es naponta hozzair vagy 10 uj temat..:D es nekem is sok-sok otletem van,szoval szerintem ebbol nem lesz problema :)

      Törlés
    7. Sziasztok! Tündi linkelése alapján találtam rá az oldalra. Böngészgettem, és olvastam a hozzászólásokat is. Én is Insanityzem, írtam is is róla nem is olyan rég. Jelenleg 2 posztom van:

      http://hajnalweb.blogspot.hu/2013/05/insanity-az-en-kedvenc-edzesem.html

      http://hajnalweb.blogspot.hu/2013/05/insanity-fit-test-eredmenyeim.html

      Talán segít kicsit tájékozódni. :) Persze ez csak egy nézőpont, és van még pár bejegyzés, amit még szeretnék róla írni.

      Remélem segítettem vele.

      Törlés
  5. Remelem rendszeresek lesznek az ilyen posztok:D
    Amugy mostanaban rizs helyett nagyon felkapott a quinoa :) csak az en kis sz** varoskamban nem kaphato ilyesmi :P

    VálaszTörlés
  6. Ma pont úgy keltem fel, hogy elegem van magamból, és fogyóznom kell sürgősen, de ezzel a poszttal nagyon sok lelki erőt adtál :) most úgy állok az egészhez, hogy igenis megcsinálom, képes leszek arra, amire még soha.. és Miley lett a hátterem a gépen, ezzel is inspirációt adva magamnak ahhoz, amit el akarok érni. Szóval nagyon hálás vagyok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon nagyon orulok:)) ha kell segitseg irj nekem nyugodtan!!!:) hajra!

      Törlés
  7. Besz@rok a szövegeiteken, nagyon vicces néha, eszméletlenül eredeti és kegyetlenül őszinte!:D Imádom ezt a blogot. Királyak vagytok.:))) Egyébként tudtad, hogy a gyümölcs elvileg nem diétás? Mert a gyümölcscukor miatt hamar ugranak fel a kilók. Szerintem kinek mi, én kihagytam a diétámból annó. Egyébként nagyon csinos vagy, meg voltál régen is. A kis kockákat a hasadon írigylem.:))) Puszi.:)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem kedves és aranyos hogy megakarod mutatni másoknak hogy hogy élhetnek egészségesebb életmódot, és igazad van ha nem eszünk össze vissza a testünk változásnak indul:) egyik rokonom 15kg-ot fogyott le azért mert megváltoztatta az étrendét egészségesebbé:) Én köszönöm hogy leírtad azt amivel ilyen alakot varázsoltál magadnak:) én is kipróbálom:))

    VálaszTörlés