2013. május 18., szombat

Jó helyen vagy?

"Nem a képességeink, hanem a döntéseink határozzák meg, kik vagyunk igazából."



Kedves kis huncutkám!

Szeretnék elmesélni neked egy történetet.

Kattints a folytatáshoz a továbbra!



Volt egyszer egy fiú, és volt egyszer egy lány. Amikor először meglátták egymást, tudták, hogy több lesz a dologból. Így is lett. Összejöttek. Az elején minden csodálatos volt. Rózsaszín köd, ragyogóbb napsütés, ismered ezt az érzést... Amikor érzed fizikailag, hogy fáj, ha a másik nincs veled.




De hónapokkal később valami megtört. És előbb-utóbb kezdték érezni mindketten, hogy valami elmúlt, és valami rettenetesen hiányzik a kapcsolatukból - de nem tudták, mi az.

És ez az a pont, ahova rengetegen eljutunk az életünkben. Van egy kapcsolatunk, ami elkezd haldokolni, és nem értjük, mi történik. Talán megpróbáljuk megmenteni, és egy-egy kemény veszekedés, vagy akár egy megcsalás után is csak arra tudunk gondolni, hogy az elején milyen csodás volt minden. Keressük a kifogást, hogy miért nem hív már annyiszor, miért beszél úgy, ahogy, miért a telefonján pötyög, amikor együtt vagyunk. Kényszeredetten ragaszkodunk olyan dologhoz, ami már elmúlt.

Feltetted már magadnak ilyenkor a kérdést: tényleg ezt akarom? Egy olyan kapcsolatban ragadni, ami pár hónap alatt elromlik?

Ilyenkor a legjobb esetben mindketten érzitek a negatív irányú változást, és normálisan le tudjátok zárni a kapcsolatot. Szeretettel, nem vádaskodással. Úgy, ahogy az érett emberek. Senki nem mondta, hogy valamelyikőtök hibás ilyen esetben, agresszív,értetlen, néha csak egyszerűen nem illetek össze. Mert nem ő azaz ember, aki melletted kell, hogy legyen. És az ilyen jelekre bizony figyelni kell, mert az élet így jelzi, hogy lépj, változtass, és így lökdös arra a helyre, ahol igazából lenned kell - ahol a boldogságot meg fogod találni.


Elmondom neked, te kis huncut, hogy sosem szabad lejjebb adnod az elvárásaidból. Írd össze, mit keresel a leendő szerelmedben, leendő gyermekeid apjában, abban az az emberben, akivel együtt akarsz megöregedni, aki nélkül egy percet sem szeretnél ebben a világban létezni. És soha ne add lejjebb!
Amint megtalálod magadban a támaszt és az erőt, többé nem leszel rászorulva arra, hogy megalkudj egy rossz - vagy nem tökéletes -  kapcsolatban, csupán megszokásból, és az igazi boldogság elkerüljön.

Sose teperj egy pasi után. Ne csináld ezt magaddal. Ő a biológiai agresszor - ha egy férfi észrevesz, minden követ meg fog mozgatni, hogy megszerezzen. Akkor is, ha félénk, úgyhogy ismétlem: ne keress kifogásokat mindenre. Kérje el ő a számodat, ő hívjon, harcoljon meg egy randevúért, mert ha nem teszi, nem kellesz neki eléggé, és nem leszel soha maradéktalanul boldog. Tudod miért? Mert nem harcolt érted, és ezért nem becsül meg annyira. Te is többre becsülöd, amiben benne van a munkád verejtéke, nem igaz? Szóval vegyél vissza, ha például a munkahelyeden uralod is a férfiakat, a párkapcsolataidban te legyél igazi nő, akit nehéz megszerezni, de a legjobb dolog vele lenni. Akiért egy férfi megmozgatja a hegyeket is, akit nem aláz meg, akivel vita közben sem beszél durván, akinek maximális biztonságérzetet akar teremteni, akit annyira szeret és tisztel, hogy nem létezik számára másik nő. Ez az a kapcsolat, amit minden ember megkaphatna, ha gyakorolna egy kis önfegyelmet, és tisztában lenne saját magával. Márpedig erre vágyunk a szívünk mélyén, nem igaz?

Tudom, hogy néha rettenetesen nehéz változtatni, és elismerni, hogy valami már nem olyan, mint volt, vagy talán sosem volt olyan, csak későn ismered fel, miután leszállt a köd a szemeidről. Ahhoz, hogy fejlődhessünk, el kell viselni az ezzel járó fájdalmat és nélkülözést is. Nem szabad a kényelmesebb megoldást választani, benne ragadni valamiben, ami már csak megszokás.


Believe in yourself


Nagyon sokan azért maradnak, ahelyett, hogy lépnének valamerre, mert rettenetes önbizalomhiányuk van. Nem tudják, hogy nem másokra kell támaszkodni, hanem saját magukra, vagy azt hiszik, nem képesek rá. Megsúgom: akkor találod meg leginkább magadban a támaszt, amikor annyira mindennek a legalján vagy, hogy úgy érzed, szétszakadsz, egészen apró atomokra, és soha többet senki nem tud téged összerakni, hát még te magadat. Ilyenkor kezd felfelé vezetni az út.

Fejleszd magad! Ha félsz valamitől, győzd le! Tegyél azért, hogy minél kevesebb frusztrációd legyen, vágj bele új dolgokba, olvass és látogass meg érdekes helyeket, figyeld meg, mi folyik a világban, és ha tudsz, segíts másokon - de mindig csak azokon, akik kérik a segítségedet, véleményedet, tanácsodat.

Legyél ízig-vérig nő, méltóságteljes, okos, legyen véleményed és hozd ki a külsődből a maximumot. Nem kell topmodell adottságokkal rendelkezned ahhoz, hogy valakinek te legyél a tökéletes nő. Figyelj oda arra, hogy egészségesen étkezz, mert jobb lesz a közérzeted, és a tested megérdemli, hogy karban tartsd - ebbe a mozgás is beletartozik. Nézz utána, milyen alakhoz milyen ruhákat érdemes megvenni, és ne a legdrágábbat vedd, hanem a leginkább testhezállót. Nem kell plasztikai sebész, ha nagynak érzed az orrod, egyszerűen sminkelj másképp. Járj el kozmetikushoz, a manikűröd és a pedikűröd legyen ápolt, szép. Válassz hozzád illő parfümöt, és ne fújj annyit magadra, hogy újabb lyukat teremts az ózonrétegen. Ha megérkezel valahova, és remeg a gyomrod az idegtől, akkor is úgy vonulj végig, mintha a vörös szőnyegen lépkednél és te lennél Tyra Banks. Bízz magadban!

Kis huncutkám, készen állsz igazi nővé válni, aki megtalálja a boldogságot? Akkor lépj! És figyeld, ahogy a dolgok átrendeződnek körülötted olyanná, amilyennek megálmodtad.




Zs

Ha van bármi hozzáfűznivalótok, tegyétek meg! Mindig érdekel a huncut kis véleményetek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése