2013. augusztus 30., péntek

Én és a személyi edzés - fitspiration post Zsuci módra

Említettem már Nektek a blogon, hogy a csoportos órákon kívül belevágok a személyi edzésekbe is. Most, hogy volt időm a nyár utolsó részében, mindennap lementem edzeni, általában két órára, de olyan is volt, hogy háromra (itt már le is lettem szúrva, mert napi két óra még oké, de három már fölösleges, és nem is ajánlott).


Arra gondoltam, írnék Nektek erről a témáról rendszeresen, mert annyi mindent nem tudtam erről az egészről, például azt, hogy hogyan egyek. Diéta egy dolog, de ha konkrétan tónusosabb, izmosabb testet szeretnék, és komolyan edzem is rá, akkor úgy is kell ennem, hogy a szervezetemnek legyen miből izmot építenie. (Erre még egy kicsit várnotok kell, de ígérem, felzárkózom a témából, elvégre engem is sürget az idő.)


Az edzőm Borsos Peti lesz, akiről már írtam egy előző postban (lessétek meg, pici inspiráció!).
Akkor vágjunk is bele!:)

Kattints a továbbra a folytatáshoz!



Hosszú ideje csak és kizárólag Lóránth Kata óráin vettem részt az Oxygenben, vagy néha elmentem kondizni. Aztán, amikor elkezdtem Petihez járni, nagyon megszerettem, ahogy órát tart, és ketten lettek a fix edzők, akiknek az óráin szinte mindig ott vagyok.


De hiába jártam mindennap edzeni, meg ittam a fehérjét, éreztem, hogy azért ennél jobban kéne látszódnia a sok edzésnek, mint ahogy éppen kinézek. Tudtam, hogy Peti tart személyi edzéseket is, szóval egyik óra után elkezdtünk beszélni a dologról. Voltam már egy próba alkalmon, ahol felmérte, hogyan állok erőnlétben, és ma volt az első igazi edzésem.
Úgy beszéltük meg, hogy ha meg tudjuk oldani, akkor heti 2 alkalom lenne az ideális - egy felsőtest edzés, és egy alsótest -, illetve még átnézzük az aktuális heti órarendet, hogy melyik csoportos órákon jelenjek meg (nyilván az én főiskolai órarendemmel összehasonlítva). Továbbá elmondja, miket és hányszor egyek, hogy november vége felé már jó formába kerüljek.



Nekem különösen jót tesz, hogy hozzá is járok külön, mert a gerincferdülésem miatt bizonyos gyakorlatokat rosszul csináltam (kitörésnél rossz helyre tettem a súlypontot, fájt a térdem, ilyesmik), és segített helyesen tartani magam. Már az első órán mindent átvett velem, nagyon aranyos, jókat lehet vele beszélgetni, türelmes, és mindeközben azért meggyilkol.



Sose felejtsd el, hogy nem lesz könnyű. Ha az lenne, mindenki tökéletes testtel mászkálna a világon. Pont az a jó benne, hogy nehéz, és meg kell küzdened érte, minden egyes nap. Ez azzal jár, hogy mindennap teszel magadért - ezt amúgy is illene, nem igaz?

"If I don't feel confident about my body, I'm not going to sit at home and not do something about it. It's all about taking action and not being lazy."

Amin szeretnék változtatni:
  • zsírral való brutális leszámolás (nincs sok, de nekem annál nehezebb leadni)
  • úszógumi eltüntetése
  • alsó hasizom fejlesztése
  • popsi, comb formálása
  • izmosabb karok!


ilyet kérek karácsonyra!

A mai edzésemről röviden:
  • rájöttem, hogy nem is állok olyan rosszul erőnlétben (vagy legalábbis az edző bácsi ezt hazudta.)
  • alsótestre mentünk rá, addig emeltük a súlyokat, amíg tényleg maximális koncentrációval tudtam csak megcsinálni a gyakorlatokat (értsd úgy, hogy a vigyor eltűnt az arcomról, az edző pedig csak mosolyogva ismételgette, hogy lélegezzem - tisztára, mint egy szülőszobában.)
  • csináltunk guggolásokat (lazításképp:D), felüléseket is, de a legtöbb dologhoz a gépeket vettük igénybe
  • imádtam!
Mondtam már Nektek: a jó edző elengedhetetlen. Inspirál és biztat, és higgyétek el, ez nagyon megkönnyíti a fejlődést.



Legfőbb határidős célom:
  • télen újra meg akarom magamat mérettetni egy-két szépségversenyen, ahogy a régi szép időkben (tavaly nyáron. :D). Ehhez nyilván tartoznak fotózások, programok, a szép test elengedhetetlen. 











Pár kezdetleges pont az étkezésről:

  • lépjünk túl a legfőbb tévhiten: attól még, hogy edzel, nem ehetsz akármit. Bocsi.



  • egyelőre takarékra kell tennem a tésztákat és a kenyérféléket

  • napi 5x kell majd ennem

  • fehérjét kell inni edzés után
  • csirkerizshalrizscsirkerizshalrizs. 




Ha majd kitaláltuk, mikor, mit, és hogyan egyek, feltöltök Nektek egy általános napi menüt Zsuci mama konyhájából. Jó lesz? <3

Fontos tudni, hogy nem fog egyből, másnapra, vagy harmadnapra látszódni az eredmény. Ehhez hetek kellenek. Szóval legyél türelmes magaddal szemben, de tegyél azért, hogy változzon a tested.


Összeszedtem Nektek egy icipici inspirációt:













HOPPÁ, ez hogy kerül ide? Khm bizonyára elkalandoztam. (Hát nem gyönyörű? )

Ti hogy álltok az edzésekkel? Mik a tervek a jövőre nézve?:)

Szeretlek Titeket 
Zs 




12 megjegyzés:

  1. legjobbkor jött a poszt, tegnap lustaságból kihagytam az edzést, 3 napja nem csináltam semmit (előtte a buli-5óra alvás-vizsga kombó után VALAMIÉRT nem volt kedvem =D), de ma bepótlom!=D nekem legnehezebben a kajalemondás megy, sajnos megőrülök a csokiért és az édes pékárukért... utóbbit legalább újabban már reggel eszem csak, és ritkábban (ami nincs itthon, azt nem tudom megenni az én módszerem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajaj nalad is mar vizsgak vannak? Remelem jol sikerult minden!! Igen, a kajat a legnehezebb letenni, tudom:( de gondolj a celra, a kaja szinte kis aldozat azert a kulsoert, amiben tokeletesen erezheted magad! Egyebkent jol csinalod, ne legyen otthon ilyen jellegu nasi, inkabb gyumolcsokbol es zoldsegekbol tarazz be. Engem egy repa mindig megsegit, ha nassolni tamad kedvem:D kitartaaas, Veled vagyunk!! ♥

      Törlés
  2. Az a farmerruha borzalmas, de Zsuci te gyönyörűséges vagy!!:)

    VálaszTörlés
  3. Én a mozgástól jól érzem magam, a múlt héten 3-4 nap is eltelt úgy, hogy nem mozogtam és már annyira hiányzott, teljesen feltöltött egy óra kemény edzés. Teljesen ráálltam már, ha mindennapi (vagy minden másnapi edzésre) Az ételekről való lemondás a legnehezebb (főleg ha valakinek az anyukája mindennap úgy főz mintha karácsony lenne >>az enyém). De ha tudunk nemet mondani egy jó ebédre, vagy csak egy picit enni belőle nem pedig 2* merni, bámit meg tudunk tenni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen konnyen ra lehet allni a gyakori edzesekre? Csak elkezdeni nehez! Utana meg mar az esik rosszul, ha par napig nem jut le az ember...:)
      Igen, Anyukaink es Nagymamaink foztje eleg nagy kihivast jelent:D de igazad van, ha valaki azert oda akar figyelni a kajara, az oda is tud!:) ugyesen, igy tovabb! ♥

      Törlés
  4. Nagyon jó lett :) Nekem a kenyérfélék a gyengéim, de fokozatosan haladok, és már most, 1-2 hónap után látom, hogy sokkal kevesebbet eszem, mint eddig :D Már várom a menüs posztot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeeen, egy friss, ropogós héjú, meleg kenyér májkrémmel hmmm nyami. :D Én most Finn Crisppel pótolom, ilyen rozslapocskákkal, nagyon finom ez is, ismered?:)
      Ugye, hogy látszik, ha kevesebb kenyérfélét eszik az ember? Jaj olyan jó látni, hogy Ti is gőzerővel rajta vagytok a témán <3 :))
      (Én meg kicsit szentimentális vagyok ma:D)

      Törlés
  5. Elképesztően csini vagy!:) Bár most már elmondhatom, hogy évek óta nem eszek kenyeret, odafigyelek, hogy miből csinálok otthon kaját(nincs cukor, meg fehérliszt), természetesen nem veszek véresen mindent, a pizza mégiscsak lecsúszik alkalomadtán, meg ha eljövök melóba úgy, hogy nem eszek, persze átmegyek a boltba szendvicsért, ennek látszik is az eredménye (vagyis leginkább annak, hogy sehova nincs kondibérletem). Viszont mától máshogy lesz. Rövidebb távú tervet nem szúrtam ki magam elé. Viszont jövőre nem akarom, hogy égjen a pofám, amikor készül kép a Soundon és van mit dolgozni. Én szerintem erősítem a kivételeket: nekem sose azzal volt bajom, hogy valamiről lemondani (na jó, tészták azok nagyon ommmommm). Amikor elkezdtem az egyetemet és ingyen lehetett menni mindenféle órára, akkor nagyon belevetettem magam mindenbe és kb 2 hétig tartott, hogy a csokik ugráltak a szemem előtt, illetve megvoltam győződve róla, hogy mindenhol táblás milkák nyílnak virág helyett :D Utána nem is hiányzott. Kenyérrel is így voltam, 2 hétig mindent megadtam volna, utána meg nem is hiányzik. Legegyszerűbb módja a mellékajálás kivédésére: nem kell megvenni. Pasinak is megmondtam, hogy nincsen "cukiskodásból hoztam Neked Gurut, /bármit" , mert akkor megeszem:D
    Egyelőre a különböző csoportos órákról fosik a popókám, hogy mindenki jobb lesz nálam, meg kiröhögnek, de kiokoskodtam, hogy elmegyek egy tök új helyre, ami elég messze van tőlünk. Akkor kevésbé zavar :D illetve akarok beszélni egy hozzáértővel kajaügyben. Sajnos évek óta tök mindegy mit csinálok, csak felfelé megy valami, lefelé nem, ha van valami gebasz, akkor azért jó lenne tudni róla, ne az legyen, hogy nem hiába nincs eredménye és amiatt feladom az egészet és inkább nem megyek Soundra, nehogy lefényképezzenek:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is: köszönöm szépen!! <3 :)
      Ha már sikerült ezeket a kajákat elhagyni, és még a pasikat is helyreraktad, hogy ne lepjenek meg édességgel, nagyon jó úton jársz! Tényleg le a kalappal! :D
      Én is beszéltem erről az edzővel, hogy azért jó dolog a szép test, meg a hibátlan vérkép, de egy egész életre MINDENRŐL lemondani... úgyhogy abban állapodtunk meg, hogy az első két hónapban vasszigor, utána meg lehet heti egy huncut napom:)
      Ahogy Joey mondta a Jóbarátokban: ha félsz valamitől, tedd meg! ("pisilj széllel szemben" - egész pontosan így fogalmazott:D) Szóval gondolj bele: ha félsz a csoportos óráktól (ahol egyébként időnként tényleg van rivalizálás, erről írok majd Nektek, de ez mondjuk a harminc emberből egy darab), akkor fogd magad és menj el. És igen, az elején nehéz lesz, és úgy érzed, megpusztulsz, de annál büszkébb lehetsz magadra, hogy végigcsináltad! Tessék majd bejelentkezni nálam, hogy hogyan ment, és mire mentél!:)
      Ha úgy érzed, hogy az étkezés és az edzés is rendben van az életedben, és mégsem történik semmi, tényleg érdemes beszélni egy dietetikussal, illetve elmenni egy vérvételre (pajzsmirigy is állhat a dolog mögött).
      Ügyes legyél!!! :*

      Törlés
  6. Hello :)

    Vár egy kis meglepi a blogomon! :)

    http://orchidmountainsblog.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  7. Hello,

    Hogy álltok a diétával is edzéssel? Nagyon rég nem irtatok, pedig nagyon szeretem az ilyen jellegű postjaitokat (is) olvasgatnai:)

    VálaszTörlés