2013. július 7., vasárnap

Hajápolási tippek és termékek - Amiket én használok

Mivel Facebookon azt szavaztátok meg, hogy a hajápolásról szóljon a következő post, így itt vagyok vele :) Samponok, balzsamok, hajpakolások és minden egyéb, csak nektek :)




A folytatáshoz kattints a továbbra!



 Tudnék itt nektek 3 órát írni arról, hogy mikor hogyan mivel rontottam el a gyönyörű göndör hajam..Mert igen, egyszer még az volt. Mielőtt beütött a vég: tinédzser lettem. Ugye akkor mindig minden jobb, mint az, ami abban a pillatban van.. Először sötét barna voltam, majd szőke, majd barna, majd vörös, majd barna, és ezt így váltogattam havi rendszerességgel. Igen még van hajam szerencsére, bár szerintem nem sok kellett már ahhoz, hogy az egész kihulljon. Mindenki máshogy akarja kifejezni önmagát, na nekem ez a hajszínnel volt. így. Úgy emlékszem 2011 nyarára, mintha tegnap lett volna. Július elején leszívattam, de barna maradt.. Július és augusztus alatt kb. 3-szor lett leszívva szőkére, aztán úgy néztem ki, mint a Fővárosi Cirkusz Beni bohóca, félig sárga, félig narancssárga hajjal nyomultam. Később, pár hét után rájöttem, hogy én bizony nagyon nevetségesen festek, -nemhiába nem szólt hozzám senki Angliában- és vissza lett festve barnára. De hát kérem, milyen unalmas az már, fessük be vörösre 3 héttel rá. Na, az jól betett a hajamnak, és állandóan vasalni is kellett persze, mert nem lehet szénakazal fejem vörös hajjal..Ez sem tartott sokáig, vissza barnára. Azóta szerencsére nagyjából barna volt mindig, néha mahagóni, valamint tavaly nyáron nagyon leszívta a nap, és a hajam alja szőkés volt..Igen, tudom mire gondoltok, és igaz. Én találtam fel az ombre hajat.

 Egyszer, tavaly februárban kisimítattam a hajam, mert sok jót hallottam róla.. Nagy naivan elmentem a Hajas szalonba, hogy na majd megszabadulok az átoktól pár hónapra. Valószínűleg működött is volna a képlet, ha  igazi naiv módjára nem az egyik legdrágább szalont választom ki. Azt hittem, hogy ott jobb a színvonal és a minőség -hiszen azért mégis kémiai kezelésről van szó, fontos a minőség-, de akkorát tévedtem, mint Monica, aki azt hitte Chandler a cápás természetfilmekre izgul fel. Hajas László is végig ott volt,  félig ő csinálta a hajam, félig az egyik srác, valamilyen új módszert használtak, gondolom azért kellett jelen lennie. Na az alatt a csekély hat óra alatt, amíg én ott szenvedtem, egyszer sem mondták, hogy te hülye, nehogy ám egy csepp víz érje a fejed a következő pár napban / nem festheted 2 hétig/ ne gumizd össze pár napig. Sőt, még rá is kérdeztem, hogy mehet holnap a festés? PERSZE, csináld, milyen csodás ötlet!Milyen színű lesz? - "Na ha ez a cuki fiú ezt mondja, akkor biztos szabad" alapon be is lett festve, a hajam meg ugyanabban az ütemben kezdett visszagöndörödni. Éljen!

2011 nyár

2011 szeptember


2011 szeptember


2013 július


pár hónapja :)



Hát ez az én kis történetem.. Mostmár szerencsére rendbe jött az agyam is, meg a hajam is,teljes harmóniában élnek egymással. Bemutatom nektek azokat a termékeket, amiket én használok, és nekem segítettek! Van köztük drágább, és olcsóbb egyaránt, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt! :)



Sampon


John Frieda - Full Repair


Ez a kedvenc samponom. Gyenge, élettelen, károsodott hajra van, erősítést ígér, és el is végzi a dolgát. Nagyon finom illata van, a hajam puha és fényes tőle. Nem száll, nem áll összevissza. Egy csoda!
Magyarországon a Müllerben lehet venni, olyan 2500 ft környékén van, de jó hír, hogy van belőle 50 ml-s változat, párszáz forintért. Tehát tessék kipróbálni!:)


Aussie- Miracle Moist



Jupii, DM-be megérkeztek az Aussie termékek! Igaz, nem valami széles választékban, de szerintem ezt pont árulják. Sampon-balzsam 1500 ft körül van. Vaterán is sokszor lehet venni, fele ennyiért.Megéri, mert tényleg csodát tesz a hajjal, és nem is kell belőle sokat használni. Millió féle termékük van, én ezt szeretem, puhává varázsolja a hajam, és érzem tényleg, hogy nem csak a felszínen tesz jót neki. Érdekes illata van, édeskés, nagyon semmihez sem tudnám hasonlítani :)  A sampont, balzsamot, és a hajpakolást is ajánlom.



L'Oreal  Expert serie-Vitamino Color


Kifejezetten festett hajra van. Amióta használom (ez az aktuális most) azóta sokkal tartósabb a hajszínem, sokkal élettel telibb. Finom az illata is, és nem kell sok belőle.Szintén puha és bársonyos lesz tőle a szénakazal a fejemen :)
Ha valaki sokat festeti a haját, annak ez abszolút tökéletes lesz!

Pantene- Classic



Ez a legolcsóbb a fentiek közül, de nagyon megközelíti őket minőségben, sőőőőt...  Ez volt az örök kedvencem, imádom az illatát, és teljesen rendbe tette a hajam 2011-ben, abban az időben, amiről fentebb írtam. Valahogy "leszoktam" róla, itt Hollandiában tavaly sosem találtam a Classic verziót, csak a többi fajtát, én pedig ehhez ragaszkodom. A  sampon-balzsam-hajpakolás trió tényleg rövid idő alatt hatalmas javulást hoz az erősen károsodott hajnak.


Balzsam

Inecto Kókusz



Természetes összetevők, kellemes illat,puha haj. Ezt tudja ez a balzsam. A sampon verzióját nem próbáltam, csak a Palmer's-es kókuszolajas sampont, de az nagyon nem jött be. Ezt viszont megéri kipróbálni, nem drága, és hatásos!A kókuszillatot viszont nem érzed később már, de ebből is látszik, hogy természetes összetevői vannak, nincs telenyomva parfümmel.

The Body Shop- Banános


Gondolom ez a balzsam már a könyökötökön jön ki :) Kellemes illatú, kellemes állagú, átlagos balzsam. Nekem nem tett csodát , de szeretem, hogy bársonyos lesz tőle a hajam,és isteni illata is van! Nekem már megvan pár hónapja, de még mindig nem fogyott el, tehát sokáig bírja:)

John Frieda- Dream Curls



Ha szeretnétek igazi loknis göndör hajat, szerintem ez a legjobb választás. Az első képen, (amin pink felsőben vagyok,és hátulról látszik a göndör hajam) ott a Full repair sampont, és ezt a balzsamot használtam, Garnier hajhabbal( lentebb). Isteni lesz tőle a hajam, nem száll, puha és fényes.



Több balzsamot nem használok, a Pantene-s és az Aussie-s termékeket ebben a csoportban szintén ajánlom. Használjátok együtt a samponjukkal!


Hajpakolás


Elérkeztünk a legfontosabb részhez. Ha valakinek törött,gyenge haja van, ez a fő része a hajápolásnak. Én nagyon szeretem hosszabb ideig is fenn hagyni a pakolást, akár egy órát is, hagyok időt neki, hogy táplálja a hajam. Ez az a termék, amire nem sajnálom a pénzt, hiszen egy jó pakolás tényleg sokat tud segíteni a haj állapotán!


Kérastase- Reflection Chrome Riche



Már egy használat után lehet érezni a különbséget.. Nem értettem eddig, miért ilyen drága és híres ez a hajápoló márka, már tudom. Illata nekem kicsit erős, de arra a fél órára, amíg a fejemen van, kibírom. Nagyon táplálja, erősíti a hajszálakat, fényes és bársonyos lett tőle a hajam. maximálisan ajánlom, főleg festett hajra.

L'Oreal Elvive- Total Repair



A másik kedvenc maszkom. Az illatába szerettem bele, olyan friss, de nem tolakodó egyáltalán, és még 2-3 nap után is érezni! Jelenleg ezt használom, és a Kérastasét, nagyon jól kiegészítik egymást, most tényleg érzem, hogy egészséges  és élettel teli a hajam.


Lee Stafford- Hair growth treatment



Azt ígéri, hogy nő tőle sokat a haj.. Hát nem tudom, az az igazság, hogy én nem nézegettem, göndör hajról nehéz megállapítani, hogy mennyit nőtt.. Ettől függetlenül nagyon szeretem a levendula illatát, és hogy nagyon széppé, csillogóvá tette a fürtjeim! :)

Swiss-O-Par- Argánolajos áfonyás 



IMÁDOM! 250 forint, és két alkalomra elég. Teljesen selymessé varázsolja a hajat, nem túlzok! Mindenképpen próbáljátok ki!:)


Egyéb


Garnier Curls hajhab


Ha egyetlenegy terméket kellene választanom egész életemre, amit a hajamra tehetek hajmosás után, ez lenne az. Soha, de soha nem volt olyan szép a hajam, mint amikor ezt használtam. Pár hete fogyott el, a héten majd elmegyek megvenni a következő darabot. Vizes hajra, száraz hajra is jó, és csodákat művel, esküszöm. Olyan hullámokat, csigákat kreál, anélkül, hogy szállna a haj. Hihetetlen!:) És nem nehezíti el a fürtöket, nem ragad, tényleg tökéletes termék. 4 euroért vettem, otthon biztosan olcsóbb, bár egyáltalán nem tartom drágának ezt az árat, ezért a minőségért!


Charles Worthington- Shine hajfény



Ez a termék is egy csoda! Icipicit fújsz a hajadra,és gyönyörűen- de természetesen- csillogni fog! Egy életre elég a kis üveg belőle, hiszen nagyon keveset kell használni belőle.


The Body Shop- Brazil nut Define and No Frizz



Elméletileg nem fog szállni tőle a haj..hát nem tudom, nekem ez a része nagyon nem vált be, bár az én hajammal ez nehéz művelet, bevallom. Ettől függetlenül szeretem használni,puha és finom illatú lesz tőle a hajam. Szerintem azoknak, akiknek sima/hullámos hajuk van, nagyon jól fog működni!


Aussie hajlakk



Nagyon szeretem ezt a terméket. Nem ragad, nem csomósítja  a hajam, kellemes illata van, és tartós. Valamint nagyon sokáig elég,én másfél évet használtam rendszeresen!




  Tudom sajnos, hogy a legtöbb termék nem kapható otthon, de szerencsére ebayen és úgy általánosságban az interneten az összes megtalálható, gyakran olcsóbban, mint boltokban. Teljesen megéri rendelni, egyszerű és gyors, és sokszor jobban jössz ki, mintha vettél volna két Gliss Kur valami a DM-ben! 

Remélem segíthettem nektek, és kérlek osszátok meg velem, hogy ti mit használtok!:)

Sok puszi: Réka

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. köszönöm:)) én annyira nem vagyok érte oda :D

      Törlés
  2. Awww, de gyönyörű az a hajzuhatag! :)

    Amúgy megvilágosodtam, annyira dicsérték mindenhol a John Frieda szőke hajra való dolgait, hogy abban a hitben éltem, hogy ez egy szőkespecifikus márka. :D (Látszik milyen gyakran járok Müllerbe...) De ezek után mindenképp teszek majd vele egy próbát, én is küzdök a szállós hajjal, meg a hajszínmegtartással. :)))

    VálaszTörlés
  3. What is the best titanium auctor in a bar? - Tioga Engineering
    What is a metal band titanium anodizing at a bar? — What titanium mountain bikes is titanium hair trimmer as seen on tv the best titanium camillus titanium auctor in a ecm titanium bar?

    VálaszTörlés