2013. május 20., hétfő

A NAGY PÁRKAPCSOLAT POST: Lelkiterror, önbizalom és a TÖKÉLETES férfi


   "..manapság nagyon gyakori, hogy olyan férfiak akarják megmondani, hogy mikor vagyunk elég vékonyak,  miben mehetünk ki az utcára, és szükségünk van-e mellplasztikára/diétára/új magassarkúra, akik nulla dolgot értek el az életben, és ránk vetítik ki a saját hibáikat és gyengeségüket. "



Kattints a továbbra a folytatáshoz!



  Azt mondják okos ember más kárán tanul, hülye a sajátján.
Már jó régen, egy nyári napon megismerkedtem egy sráccal. Egy évvel fiatalabb volt, mint én, tipikus nagyszájú,vicces és helyes gyerek. több  évig voltunk együtt, nem is szeretnék túl sokat beszélni róla, csak összefoglalom egy picit a történteket, hogy lássátok miért gondolom és mondom majd azt, amit fogok. Szóval megcsalt milliószor (egyről tudtam csak), többször elhagyott, majd visszakönyörögte magát, Több barátnőmmel megcsalt, és úgy beszélt velem, amit álmaitokban sem tudtok elképzelni. De tudjátok mit? Részben megérdemeltem. Nem léptem, nem hagytam ott. Próbálkoztam mással, de egy hónap után már sírtam utána. Ettől függetlenül nagyon szerettem, és nem bántam meg a mai napig sem a kapcsolatunkat, hiszen rengeteget tanultam az elmúlt pár év alatt.
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy vajon miért volt ez így, hogy csak utólag jöttem rá a dolgokra,és miért van ez így még millió másik nővel a világon, nem csak tizenhuszon,hanem sokkal idősebb korban is.

Mi nők, imádunk megfelelni másoknak. Namármost, ha ezt nem kapjuk meg, akkor addig nem
nyugszunk, amíg meg nem kapjuk. És ezek az érzelmileg zsaroló férfiak ezt tökéletesen megérzik. Tudják, és nagyon okosan játszanak is vele, az az igazság. Szinte már művészet, ahogyan ezt művelik. Egyik nap a tenyerükön hordoznak, elmondják mennyire gyönyörű vagy, milyen szép gyerekeitek lesznek, és te leszel a világ legszebb menyasszonya. Következő nap már egy büdös kis senki vagy, semmit nem érsz, érezd magad szerencsésnek, hogy vele lehetsz, és megérdemelnéd ha elhagyna. Minden nap kétségben tart, de éppen annyiban, hogy amikor már elérnéd azt a pontot, hogy ott hagyd, vissza tud rántani egy másodperc alatt.  Persze ilyenkor a legédesebbek, ha szerencsés vagy, 3 napig úgy is maradnak.

 Ezeknek az férfiaknak az a boldogság az életükben, ha másokat irányíthatnak és tönkretehetnek. Lelki szegények, nem boldogok. Nem élik meg az életet sikerként, és úgy érzik csak magukat jól, ha másokat magukkal rántanak.

Te is ilyen kapcsolatban vagy? Akkor dőlj hátra légyszíves, és gondolkodj el. Nem,NE készíts kifogásokat, hogy ez a te hibád is, meg  sok a stressz az életében. Rosszul gondolkodsz, magadat hibáztatod, és ez is az ő hibája. Eléri, hogy nulla emberként tekints magadra. Legyél erős, és hagyd ott. Nem akarod? Oké,képzeljük el, hogy együtt maradtok, és szülsz neki két kislányt. Képzeljük el azt is, hogy az egyik kislánynak balesete lesz, és fogyatékos lesz. Most arra gondolj, hogy ugyanez az ember, aki téged sírásra késztet mindennap, hogyan bánna egy törékeny beteg kislánnyal...idegbetegen, türelmetlenül. Állandóan bántaná. Ez kell neked? Nem hiszem.


 Egy kapcsolatban egyenrangú partnereknek kell lennetek. NEM te vagy a kapcsolatért, a kapcsolat van érted. Sokszor hallom azt, hogy most már nincs olyan, hogy ÉN és TE, mostmár csak "MI" van. Én ezzel nagyon nem értek egyet. Természetesen nincsen szebb annál, amikor két ember egymásra talál, mindenkinek teljes szívemből kívánom, hogy rátaláljon a Nagy Ő-re.De! Mindennél fontosabb az, és szerintem alapszabály, hogy ahhoz, hogy jól tudj működni egy kapcsolatban, boldoggá tedd a partnered, először önmagaddal kell boldogságban élned.Igen, tudom, úgy hangzom most, mint egy egy tinimagazin szerkesztője, pedig komolyan gondolom. Ha nem vagy kiegyensúlyozott egyedül, akkor előbb-utóbb ez befolyásolni fogja a kapcsolatotokat. Nem egészséges az, ha valaki kapcsolat függő. Az azt jelenti, hogy félsz egyedül lenni, és gyenge vagy. A férfiak észre veszik ezt. Hatalmas lehet a különbség két lány között az esti bulin. Van az, aki a tánctér közepén miniruhában táncol, állandóan azt figyelve, hogy ki nézi őt, és van az a lány, aki 10 méterrel arrébb hangosan nevetgél a barátaival, nem törődve azzal, hogy valaki észrevegye. Legyél a második csaj! Természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem voltam az első helyzetében, miniruha 5 kiló smink, önprodukálás.. de szerencsére felnőttem, és sokat tanultam belőle! 
Már régen vége van annak az időszaknak (valaki ezt a bekezdést kinyomtathatná és kiragaszthatná a Rio/Hajógyáris női mosdókba), amikor ki kell tenned mindent, hogy felfigyeljenek rád. Nem,és ismétlem NEM szexi a leopárdmintás strasszköves miniruha a Mayo Chixből, a 10 centis hegyes karmok inkább ijesztőek mint vonzóak .Oké, ez közönséges lesz, de szerinted mire gondol egy pasi ha meglátja az ilyen körmöket? (.........) Sokkal vonzóbb egy nő, ha felvesz esetleg egy olyan ruhát, ami ízléses és visszafogott, egy szép vörös rúzzsal,  és nem pedig három kiló fekete szemhéjpúder meg lila szájfény takarja el az amúgy szép arcát.Találd meg a stílusod, mindenkinek más,és ha jól fogod érezni magad a bőrödben, azt mások is észre fogják venni! :) 
Ha megbékélsz önmagaddal, és boldog leszel,  előbb-utóbb rád fog találni a szerelem. Viszont amíg nem szereted önmagad, mástól se várd el, hogy szeressen. Ha pedig már kapcsolatban vagy, sose sajnáld magadtól a szórakozást. Igenis menj el bulizni a barátaiddal, kirándulni és utazni, mindig szánj önmagadra időt, és ezt engedd meg a párodnak is!

 Számomra a tökéletes kapcsolatban egyenrangúak a felek. A férfi tiszteli a nőt, nem emeli fel a hangját, elviseli a menzesz előtti-alatti hisztiket, hajnali 3-kor is egy szó nélkül lemegy fagyiért, ha arra kéri a párja.
A tökéletes férfinek van jövőképe, vannak céljai. Tervezi a jövőt, és nem csak a saját karrierjét, hanem a közös életeteket is. Az esküvőt, a gyerekeket, a nyaralásokat majd a kis családdal, és hogy hány kutyátok és cicátok lesz a hatalmas kertes házatokban. A tökéletes férfi NEM ijed meg, és NEM hagy el, ha egyszer kilyukad a gumi védekezés közben, és babapara van. Nem te fogod őt nyugtatni, hanem ő téged.(ez természetesen arra az időszakra vonatkozik, amikormég nem álltok készen/nem szeretnétek babát.) Melletted fog állni, ha beteg vagy, ha egészséges vagy, ha kövér vagy, ha sovány vagy. Szeret téged, de szereti a családodat is, még akkor is, ha teljesen bolondok! Nem teher neki az, hogy a családoddal legyen, szívesen van velük, és szereti is őket.(Kedves tündér Édesanyám mindig magyarul beszél a holland barátomhoz, ezerrel gesztikulál,mutogat, pedig tud egy kicsit angolul. Imádja a barátom :) A kislány kutyusom pedig 3 másodperc után megakarta erőszakolni.A nagymamám fél óráig magyarázta neki magyarul a pörkölt receptjét Skypeon.-abból minden lett, csak nem pörkölt!:D )
A tökéletes férfi elfogadja a hibáid, nem fog erőszakoskodni, hogy változz meg. (ez természetesen nem az olyan hibákra igaz, mint például a mániákus megcsalás) Szeretni fog, és nem a hibáiddal együtt, hanem a hibáidat IS szeretni fogja.
Soha nem fog megbántani, nem fog veled úgy beszélni, hogy rosszul érezd magad akár egy pillanatra is. El fogja neked mondani, ha valami nem tetszik neki, őszinte lesz veled, és egyenes. Becézgetni fog, kedvesen hozzád szólni, meg fogja tanulni kezelni a hisztijeid.(Szegény barátom erről könyvet írhatna. Volt olyan, hogy nem voltam hajlandó enni, csak azért mert előttem harapott bele a szenvicsembe. (!!!)Igen, én vagyok Joey női kiadása.)
 Támogat mindenben, a legelképesztőbb álmaidban is. Nem fogja soha azt mondani, hogy erre nem vagy képes. Még akkor sem, ha azt mondod, hogy te bizony egy fűtés szerelő/ űrhajós / szemétszállító leszel. 
A tökéletes pasival rengeteget fogtok neveteni. Másokon, és legfőképpen egymáson. Érdekelni fogja a legújabb, teljesen jelentéktelen buta kis pletykád a munkahelyeden dolgozó Katáról, aki mindig lefekszik a főnökkel,  csak azért, hogy fizetésemelést kapjon.
A tökéletes férfi csak egyetlen nőt fog nálad jobban szeretni. A kislányotokat.

 Édesanyám mindig azt mondta nekem, hogyha egy férfiról el tudom képzelni, hogy a gyermekeim apukája legyen, akkor ő lesz a Nagy Ő. És milyen igaza volt!( és még öt millió másik dologban is, amikre most jövök rá) Nincsen annál fontosabb, hogy a jövendőbeli gyermekeimnek egy olyan apja legyen, aki fog velük foglalkozni, boldoggá teszi őket, rengeteget játszik velük, de mindeközben egy felelősségteljes apa, aki mellett a legnagyobb biztonságban vannak a gyerekeink.




 A tökéletes férfi ki fog téged elégíteni. Igen-igen, a szexualitás még mindig tabu sok embernek, de én mégis ki szeretnék rá térni. A Nagy Ő-vel tökéletes lesz a szex. Nem arról fog szólni, hogy te tedd őt boldoggá és kielégültté, nem lesz olyan, hogy " te elmentél már?-nem, még nem sikerült-oké én most fogok" Tudom, hogy  rengeteg nőnek problémát okoz az, hogy orgazmusa legyen, de a párotok dolga az, hogy kísérletezgessen, mindent kipróbáljon, és megtegyen azért, hogy az este végén ne csak ő vigyorogjon ezerrel az ágyban elalvás előtt. Amelyik kapcsolatban a szex nem működik, az a kapcsolat halott. Természetesen nem arról van szó, hogy az elején vannak problémák, hanem akkor, amikor még fél és egy év után is van. Ha a kapcsolatotok elején még szerencsétlenkedtek, az teljesen természetes. Le lehet ülni, és nyíltan megbeszélni. Ez megerősíti a kapcsolatotokat, és a szex is jobb lesz. Igenis mondd meg, hogy te hogyan szereted, és ne vedd természetesnek azt, hogy egy együttlétet csak a férfi élvezhet 100%-osan.

  A tökéletes férfit ha megkérdezed, hogy miért szeret téged, nem fog tudni válaszolni. Ha valaki felsorol 10 tulajdonságodat, az már nem igazi szerelem. A szerelem egy érzés, márpedig a legcsodálatosabb, amikor minden ok nélkül imádod a társadat.

 Számomra a tökéletes férfi a barátom. Nekem ő a Nagy Ő, és én érzem magam a legszerencsésebb lánynak a világon. Teljesen megváltoztam mellette, nyugodt vagyok és nem idegbeteg, kiegyensúlyozott és boldog. Borzasztóan boldog! :)

 Ha még egy férfit kellene mondanom, akkor Phil Dunphy-t mondanám hibátlannak. Ő a Modern family című sorozat egyik karaktere. Bolond, vicces férfi, isteníti a feleségét 20 év házasság és 3 gyerek után is. Imádja a két lányát és egy fiát, mindent megtesz értük.



Rengeteg gondolat kavarog még bennem, de úgy érzem minden leírtam, amit le szerettem volna.

Köszönöm hogy elolvastátok a postot! Kérlek írjátok le nekem a tapasztalataitokat és a véleményeteket, nagyon érdekel!

sok-sok  puszi: Réka





6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tündi oldalán találtam rád! De nagyon megérte úgy érzem. Én most mentem keresztül egy csúnya szakításon. 2,5 évig tartott és csak most fogtam fel, hogy mennyire rossz is volt. Elvárásokkal teli és csak én adtam, de semmit sem kaptam kapcsolat volt. Nagyon tetszett az egész bejegyzésed. Remélem nagyon sok lány/nő elgondolkodik rajta, ha sajnos ilyen helyzetben van. Nekem segített egy kicsit jobban érezni magamat. Köszönöm! És remélem léteznek még olyan férfipéldányok mint a te barátod! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, nagyon sokat jelent nekem! :)
    Sajnálom a szakításod, illetve annyira, nem, hiszen írtad, hogy ez csak a te részedről volt igazán "kapcsolat". Sokkal jobbat érdemelsz ennél, és örülök, hogy mostmár te is látod! velem akármennyi rossz történt, egyiket sem csinálnám vissza ha tehetném, mert rengeteget tanultam mindenből, és szerintem Te is. Most ezek után, ha jön a szerelem, látni fogod, hogy más-e az a srác, vagy ugyanolyan-e, de ha ő lesz a Nagy Ő, akkor sokkal jobban meg fogod tudni becsülni a sok rossz után! Kitartás:))<3

    VálaszTörlés
  3. Szija! Most találtam meg a blogot és annyira tetszik, hogy nekem is kedvem támadt kezdeni egyet :D Végre igazán intelligens, nem magazinokból kikopizott postok, kellően humorosak de kellően mélyek... szóval csak annyit akartam, hogy csak így tovább, ez a post különösen jó :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, nagyon kedves vagy :)) írj, ha elkezdted, kiváncsi vagyok rá!!:))

      Törlés
  4. Sziasztok Lányok! Ma találtam rá a blogotokra és remek kis esti olvasgatást okozott. Ennek a bejegyzésnek a hatására - bár eddig is tisztában voltam vele- ismét ráébredtem, hogy a barátom a Tökéletes pasi kategóriába tartozik, és hogy mennyire szerencsés vagyok! Minden igaz amit fent leírtál,- és hogy említetted Te is megtaláltad már a nagy Ő-t - tanúsítja , hogy igen is érdemes várni a megfelelő,tökéletes férfira, mert létezik. : )
    Egyébként minden cikk nagyon érdekes és tartalmas, sok sikert kívánok a további íráshoz. :)) (tudom, hogy sok téma vár megírásra, bejegyzésre, és olvastam, hogy a távkapcsolatról is szeretnél majd írni, aminek nagyon megörültem, mert nemsokára aktuális lesz nálunk is külföldi tanulás miatt, és nagyon jól jönne személyes tapasztalat, tanács. Minden ami hasznos és eredményes)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia:)) örülünk,hogy tetszik, köszönjük szépen! Írni fogok nemsokára róla, ígérem :))

      Törlés