2013. június 12., szerda

"We accept the love we think we deserve" ...???

  ..ahogy a /Perks of being a wallflower/ cimu filmben mondtak. Gondolom mindenkinek ismeros, aki sokat internetezik, tele van vele a tumbli, az instagram, de foleg a weheartit, ahol nyolcvanmilliocsillomilliard fele kepre irjak ezt ra, rozsaszirmos padlotol kezdve a tejutrol keszult kepekkel. Millioan ismetelgetik magukban, felkapjak a fejuket, hogy milyen igaz, de vajon mennyien ertik is meg, es alkalmazzak ezt az eletben? Mennyien jonnek ra az ilyen idezetekbol, hogy igen, ez talan ram is igaz, valtoztatni kellene?
Legtobbunk csak bujja az idezeteket, ha tele van problemaval az eletunk, es bizonygatjuk magunknak, hogy igen ez teljesen igaz, teljesen normalis, hogy megcsalt, hiszen a szerelem orokke tart, es mindent tulel; vagy hogy nem szamit ha nem beszelek es talalkozom sokat a baratnommel, attol meg baratok maradunk. Ezekhez altalaban Blairrol es Chuckrol nyomnak egy fenykepet, hiszen ok aztan k.rvara szerettek egymast, csak neha eladtak egymast egy hotelert, vagy feladtak a masikat a karrierjukert. Igen, ez aztan az igaz szerelem, ezt kell kovetni.
Hagyjadd, hogy sz*rra alazzanak, es jatekkent kezeljenek es ne vegyenek komolyan, manapsag ez teljesen elfogadott, sot preferalt kapcsolati forma ket ember kozott.




Kattints a tovabbra a folytatashoz..




 Egy pillanatra sem szeretnek senkit elitelni, hiszen ha valaki, en aztan elkovettem ezt a hibat annyiszor, mint 10 ember az egesz eletuk alatt. Inkabb szeretnek tanacsot adni, hiszen nagyon sokan vannak ilyen helyzetben. Csak nem veszik eszre.

 Honnan tudhatod, hogy te is ilyenben vagy? Nem vagy boldog, te is erzed, hogy valami baj van es megis kifogasokat keresel ? " Dehat szeret, csak berugott" , " O a legjobb baratnom, nem baj ha neha megalaz mindenki elott" ; " Megertem, hogy  a tanarom lehulyezett, biztosan csak rossz napja volt "....
Nem es nem es nem. A legnagyobb problema ott kezdodik, hogy hajlamosak vagyunk azt latni a tukorben, amit az ilyen energiavampir emberek probalnak velunk elhitetni. Csak egy pelda..Van rajtad 3 kilo felesleg
 ( hivjuk inkabb boldogsagbundanak, mert az cukibb) es bemesz mondjuk egy Zaraba, ahol kersz egy 36-os nadragot az eladotol, aki vegignez rajtad, es azt mondja: "inkabb hozok egy 38as meretet szivi" majd elmegy a raktarba. Egybol annyi a napodnak, kit erdekel, hogy kaptal egy szal viragot egy ismeretlentol az utcan, mert gyonyorunek talalt, es a vizsgad is tok jo lett.. Jon ez a no, es egy masodperc alatt foldbe tipor.

  Nem szabad, hogy masok mondjak meg, hogy te milyen vagy. Tartozol magadnak annyival, hogy az ilyen embereket egy hirtelen mozdulattal a "kukaba dobd" ( ha eros vagy, akar szoszerint is megteheted). 
Azok az emberek, akik igy probalnak veled banni, a sajat gyengeseguket probaljak rad kivetiteni.. A parkapcsolatban ez megmutatkozhat  sokfelekeppen, lelki, akar testi eroszakkal. Azt hinnenk, hogy a lelki sokkal jobb, hat nem.  Egyaltalan nem normalis azt halllagtni a baratodtol, -aki elmeletileg mindennel jobban szeret teged, es veled akarja leelni az eletet-, hogy dagadt vagy/ semmire sem vagy jo/ erezd magad szerencsesnek,hogy meg veled van/  uuudejolnezkiii az uj szomszed/ hozzal mar sort te szerencsetlen, ennyit se tudsz megtenni /  ugysem fognak felvenni az uj munkahelyedre.. es meg sorolhatnam evekig. Termeszetesen nem tunik soknak 1-1 ilyen, egy rosszindulato megjegyzes meg senkit sem olt meg..de ha mindennap kapod ezeket, anelkul, hogy eszrevenned, hogy igenis, o most bant engem, akkor az onbecsulesed szepen lassan ugy ahogy van, el fog tunni..Megint a kifogasok kifogasok hatan, rossz napja volt, nem gondolta komolyan, tenyleg hiztam.. stbstb... Ehhez a bekas esetet tudnam, hasonlitani. Ha  beledobsz egy bekat a forrasban levo vizbe, egybol kifog ugrani, es menekulni. Ellenben, ha beteszed a hideg es kellemes vizbe, majd lassan elkezded forralni, nem fogja eszrevenni, hogy mi tortenik, es szepen lassan fog  felforrni es meghalni. Ugyanez tortenik a kapcsolatokban is. Ha leulne veled szembe egy delutan, miutan minden szep es jo volt, es rakezdene, hogy te hulye *****, nem veszed eszre mekkora feneked lett? Nezz mar magadra, hogy elhagytad magad. Es raadasul meg buta is vagy. Fozni mikor tanulsz mar meg vegre? Nem veszed eszre, hogy semmire sem vagy jo? Minek legyek veled? Nalad sokkal jobb csajokat megkaphatnek..Ne csodalkozz ha egyszer elhagylak..- ha ezt igy valaki radzuditani, elgondolkodnal, nem? Latnad, hogy ez egy beteg es gonosz ember, es bant teged. Jobb esetben felallsz es otthagyod. Ellenben, ha szepen lassan szoktat o is hozza ehhez az eletmodhoz, akkor nem fogod eszrevenni egy apro megjegyzes utan, hogy uristen, ez egy barom, es te sokkal jobb vagy ennel.


  Ugyanigy van a baratsagban is. Neked nem kotelesseged senkinek az alattvaloja lenni, nem arra vagy tartva, hogy naponta 10-szer elmondd a legjobb baratnodnek, hogy mennyire szep es o a legtutibb csaj a vilagon, mikozben ot az sem erdekli, hogy veled mivan. Persze, a legerosebb baratsagokban is elofordul egy-egy vita, de ha igaz baratok vagytok, ezt megtudjatok beszelni, teljesen nyugodtan. Es nem az lesz, hogy DEE nekem van igazam, hanem megertitek egymas allaspontjat, es el is fogadjatok. En nagyon szeremcsesnek erzem magam a Zsucival, soha nem volt meg vitank vagy balhenk, max arrol, hogy jogosan utalja-e az xy tanart a Pitonos fanfictionjeben, vagy hogy legyenek-e gyerekek a horrorfilmben, amit megnezunk. Sajnos mara teljesen termeszetesse valt, hogy mindenki a sajat akaratat akarja ervenyesiteni a masikon. A baratsagnak az az alapja, hogy elfogadjuk egymast, ugy ahogy vagyunk. A legjobb baratod nem azert a legjobb baratod, hogy ejjel-nappal azt csinald, amit o mond, es el legyel nyomva. A legjobb baratod mindenben tamogatni fog, tisztelni, es oszinte lesz veled. Soha nem fog kinevetni egy hibad miatt ( nem arrol van szo,amikor a Cserpes tejivoban vakuval es hanggal lefenykepezed a pultos sracot, es meg az anyukajanak is elmeseli, mert ugye miert ne) , soha nem fogja azt mondani, hogy EEEN MEGMONDTAM, mikozben sirsz valami miatt, soha nem fogja azt ereztetni veled, hogy kevesebb vagy mint o, es akkor is tudni fogja, hogy valami baj van, amikor vigyorogsz ezerrel. Valakinek egy ilyen baratja van, valakinek tobb, a lenyeg, hogy mindig figyeljetek arra, hogy ne csak adjatok, hanem kapjatok is, es vice-versa. Soha ne a mennyisegre menjetek a baratokkal, nekem is volt olyan, hogy egyszerre 20 tarsasagot tudtam volna felhivni, hogy hova menjunk, mit csinaljunk, de sehol nem ereztem volna magam 100%-ig jol. Figyelj arra, hogyha szerelmes leszel, ne hanyagold el a barataid, es ez forditva is igaz. A baratod sem fogja dijazni, ha bekerulsz egy uj tarsasagba, es csak arrol tudsz neki beszelni, hogy mennyire jo, amikor veluk vagy. Igen, erezd jol magad veluk, de nem kell azt ereznie a parodnak, hogy jobban orulnel, ha veluk tolthetned a pentek estet, nem vele. Es te sem orulnel, ha a baratnod csak akkor keresne meg, ha a baratja elment bulizni a fiukkal, es ebben a 3 oraban is csak a szerelemerol beszelne.




  Csak olyan emberekkel vegyed korbe magad, akiket tudsz tisztelni, elfogadni, es teljes szivedbol, onzetlenul szeretni, es ok ezt keres nelkul viszonozzak. Nem kell felhivni ra a figyelmuket, hogy hello, elek am en is; nem kell kulon megkerni oket, hogy talalkozzatok vegre, hiszen teljesen termeszetes, hogy amikor csak tudtok, talalkoztok. Tudom, munka, tavolsag, minden kozbejohet, de akkor se felejtsetek el egymast, hozzatok ki a helyzetbol a legjobbat. Akkor is, ha ez egy 15 perces mekis kavezas ket ora kozott, vagy  egy esti skypeozas egy pohar borral a kezetekben.

  Lehetnek fontos emberek az eletedben, hiszen szeretet nelkul nem tudunk elni. De a legfontosabb, hogy megtanuld szeretni onmagad. Tudd meg, igenis megerdemled a jobbat, nem kell az atlagossal beerned, csak azert, mert felsz a kudarctol es attol, hogy neked nem lehet ennel jobb. Csakis rajtad, es senki mason nem mulik, hogy mit fogadsz el az elettol es milyen donteseket hozol.  A TE eletedben legyel TE a legfontosabb, utana johet mindenki mas.
Igenis sokat ersz, egy egyedi szemelyiseg vagy, van benned valami, ami senki masban nincs. Szeretheto vagy, es gyonyoru. Mindegy, hogy 34-es vagy 46-os nadragot hordasz, hogy rovid es keves hajad van, vagy derekeig ero szoke gondor. Mindenkiben van valami szep, es neked az a feladatod, hogy ne csak masokban lasd ezeket meg, hanem onmagadban is. Igen, nagyon idegesito, amikor a munkahelyeden valaki erdemtelenul kap meg egy  magasabb poziciot tobb penzzel, vagy az a diak kap otost, aki tudod, hogy semmit nem tanult, csak csalt, de  ezektol neked nem szabad kevesebbnek erezned magad. Hozd ki a helyzetedbol a legtobbet, es soha nem leszel csalodott. Inkabb banj meg valami, amit megtettel, mint egy elhalasztott lehetoseget.



Mindig tobbre torekedj, sose erd be a kevesebbel. Megerdemled a boldogsagot!










R.

7 megjegyzés:

  1. Utolsó hosszabb bekezdés: a szívemből szóltál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juuj te az a csajszi vagy akinek ma olvastam a blogjat!!:)) sot, facebookon is lajkoltalak:D de orulok hogy tetszett:))) puszi

      Törlés
  2. Én meg viszont örülök a látogatásodnak! :)))) puszi, B

    VálaszTörlés
  3. el sem hiszed, hogy most ezzel mennyit segítettél nekem! KÖSZÖNÖM :)

    VálaszTörlés
  4. Hali, csajok!

    Remélem elfogadjátok tőlem a díjat :)
    http://cintiatekla.blogspot.hu/2013/06/liebster-award-dijat-kaptam.html

    Puszi

    VálaszTörlés